Политичарите и избори, Гласај во слобода, Активно да учествуваат во демократија, Гласајте за промени, Онлајн референдум
left right close

Zoran Jolevski

> Macedonia > политичар > VMRO–DPMNE > Zoran Jolevski
Zoran Jolevski сака да знае твоето мислење. Сака вашата поддршка и гласање. Гласајте сега!
ВМРО-ДПМНЕ
 
photo Зоран Јолевски

Зоран Јолевски - гласаат за

Македонски дипломат и амбасадор во Соединетите Американски Држави. | A Macedonian diplomat and the ambassador to the USA.
 NO! Зоран Јолевски

Зоран Јолевски - гласаат против

Click, if you do not support Zoran Jolevski. Say why. / Зоран Јолевски

Online election results for "Зоран Јолевски" in graph.

graph
MAC: Д-р Зоран Јолевски (Скопје, 16 јули 1959 година) е македонски дипломат и амбасадор на Република Македонија во Соединетите Американски Држави. Во ноември 2008 година, тој беше назначен за главен преговарач на спорот за името на Македонија. Неговите канцеларии се наоѓаат во Амбасадата на Македонија во Вашингтон. Тој докторирал за меѓународната економија на Универзитетот "Св. Кирил и Методиј "од Скопје. Тој беше генералниот секретар на ...
гласаат за34гласаат против   Во моето мислење (Zoran Jolevski) Зоран Јолевски е сосема добар политичар. На пример, затоа што ... (Ако сакам да пишувам зошто, го напишав тука), positive
гласаат за32гласаат против   Јас не се согласувам. (Zoran Jolevski) Зоран Јолевски е лош избор. На пример, затоа што ... (Ако сакам да пишувам зошто, го напишав тука), negative
Current preference ratio
гласаат за Зоран Јолевски

Зоран Јолевски: Подготвени сме за нова рунда разговори


Македонија е подготвена да влезе во новата рунда разговори за да се најде заемно прифатливо решение за името, изјави македонскиот амбасадор во САД, Зоран Јолевски, по најавите дека по речиси едногодишна пауза, на 9 февруари ќе се одржи нова средба во Њујорк на посредникот Метју Нимиц со преговарачите на Грција и на Македонија - ...


Зоран Јолевски, акредитиран за прв нерезидентен амбасадор во


Амбасадорот на Република Македонија во САД Зоран Јолевски вчера му ги предаде акредитивните писма на претседателот на Соединетите Мексикански Држави, Фелипе Калдерон, со што стана првиот македонски нерезидентен амбасадор во Мексико. На церемонијата, што се оддржа во претседателската палата во Мексико Сити, соопшти ...


Fyrom » Nuovo negoziatore macedone per il nome?


Skopje - La FYR Macedonia potrebbe avere un nuovo mediatore per la controversia del nome, o in alternativa Zoran Jolevski continuerà a sedersi al tavolo dei negoziati con Vassilakis e Nimetz. La cosa certa è che fino a questo Capodanno l'Ambasciatore macedone rimarrà definitivamente negli Stati Uniti, visto che a causa delle elezioni, Jolevski ha ottenuto alcuni mesi in... 14.06.2011 Lexo më shumë: osservatorioitaliano.org 2011-07-01


[TOP 4]

> Zoran Jolevski > News
 
meter zoran, трајковски/зоран јолевски, зоран јолевски, зоран јолевски, Зоран Јолевски нов амбасадор во САД, зоран јолевски нов амбасадор во сад, амбасадорот на сад вотерс, images of zoran jolevski and more...
load menu