Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
left right close

Trajko Veljanovski

> Macedonia > Politicians > VMRO–DPMNE > Trajko Veljanovski
Trajko Veljanovski is ready for your opinion, support and vote. Vote online NOW!
ВМРО-ДПМНЕ
 
photo Трајко Вељаноски

Трајко Вељаноски - for

Македонски правник и политичар. | A Vice president of Macedonia and Speaker of the Parliament.
 NO! Трајко Вељаноски

Трајко Вељаноски - against

Кликнете ако не го поддржуваат Trajko Veljanovski. Кажете зошто. / Click, if you do not support Trajko Veljanovski. Say why.

Online election results for "Трајко Вељаноски " in graph.

graph
MAC: Трајко Вељаноски (р. 2 ноември, 1962 во Дебарца) е правник и политичар и осми по ред Претседател на Собранието на Република Македонија. Должноста ја врши од 2008 година. Член е на ВМРО-ДПМНЕ. Во собранието ги врши и должностите како претседател на Комисијата за уставни прашања и шеф на Делегација на Собранието на Република Македонија во Интерпарламентарната унија. Политичка кариера Своето политичко ангажирање Трајко Вељаноски го ...
for33against   Од мојата перспектива, Trajko Veljanovski е многу добар политичар. Јас го поддржувам / неа!, positive
for32against   Јас сум против Trajko Veljanovski! Јас не се согласувам со неговите политички ставови. Сакам тој да си замине далеку од политиката!, negative
Current preference ratio
for Трајко Вељаноски

Вељаноски: Не сме обесхрабрени од недобивањето датум за преговори


И покрај долгогодишниот кандидатски статус и недобивање датум за почеток на преговорите за членство во ЕУ и покрај недобивањето членство во НАТО, Македонија без обесхрабрување ќе продолжи да ги спроведува потребните реформи и обврски, пред с`, заради своите граѓани, а и за да биде конкурентна, и политички и економски. ...


[TOP 4]

> Trajko Veljanovski > News
 
load menu