Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
left right close

Radmila Šekerinska

> Macedonia > Politicians > Socijaldemokratski sojuz na Makedonija > Radmila Šekerinska
Radmila Šekerinska is ready for your opinion, support and vote. Vote online NOW!
СДСМ
 
photo Радмила Шеќеринска

Радмила Шеќеринска - for

Македонска политичарка. | A Macedonian politician and the leader of the opposition in the Macedonian Parliament.
 NO! Радмила Шеќеринска

Радмила Шеќеринска - against

Нажмите, если Вы эту политичку не поддерживаете. Скажите почему. / Click, if you do not support Radmila Šekerinska. Say why.

Online election results for "Радмила Шеќеринска" in graph.

graph
MAC: Радмила Шеќеринска Јанковска позната само како Радмила Шеќеринска или Радмила Шеќеринска (родена во Скопје, на 10 јуни 1972) е македонски политичар и претседател на СДСМ. Политички функции Од 1993 година Шеќеринска е избрана за член на ЦО на СДСМ во неколку мандати. Од 1995 е член на претседателството на ЦО на СДСМ, а во 1999 година е избрана за потпретседател на ЦО на СДСМ и за меѓународен секретар на партијата. Во периодот 1995 - 1999 година, ...
for33against   Во моето мислење Радмила Шеќеринска (Radmila Šekerinska) е сосема добар политичар. На пример, затоа што ... (Ако сакам да пишувам зошто, го напишав тука), positive
for33against   Јас не се согласувам. Радмила Шеќеринска (Radmila Šekerinska) е лош избор. На пример, затоа што ... (Ако сакам да пишувам зошто, го напишав тука), negative
Current preference ratio
for Радмила Шеќеринска

Радмила Шекеринска кандидат на СДСМ за премиер


Радмила Шекеринска е кандидатот не Социјалдемократскиот сојуз (СДСМ) за премиер доколку партијата победи на предвремените парламентарни избори, а нејзини најблиски соработници би биле Зоран Заев, Зоран Јовановски и Стево Пендаровски. Тоа го објави вечерва лидерот на СДСМ Бранко Црвенковски на одебележувањето на 20 ...


Црвенковски: Шекеринска да се дистанцира од Демос


Лидерот на СДСМ Бранко Црвенковски очекува Радмила Шекеринска, да го одржи јавно дадениот збор и по дистанцирањето од Демос, да се врати во Социјалдемократскиот сојуз. Црвенковски смета дека сомнежите на Шекеринска дека Демос полека поминува во политичка партија, се доволни таа да се врати во матичната партија. Од Демос, ...


Евроинтеграции: Шекеринска критикува, Наумовски се брани


Критики до владата дека има застој во евроинтеграцијата на Македонија. Опозицијата обвинува дека е намалена динамиката во донесувањето на подзаконските акти кои се оденсуваат за усвојување на европското законодавство. При разгледувањето на извештајот за првата половина на годината Шекеринска алармира дека не се ...


[TOP 4]

> Radmila Šekerinska > News
 
Шеќеринска роди ќерка АДА, radmila sekerinska, radmila sekerinska prime minister, радмила шеќеринска e-mail, radmilasekerinska mk, sekerinska, sekerinska radmila, RADMILA SEKERINSKA, радмила шекеринска, радмила шекеринска родена во, radmila sekerinska sliki and more...
load menu