Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum

Politieke partijen van Nederland

> Netherlands > Elections > Politieke partijen van Nederland
Politieke partijen van Nederland is ready for your opinion, support and vote. Vote online NOW!


Get the icon of Politieke partijen van Nederland to your web.

photo  VVD

 VVD

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een conservatief-liberale politieke partij. | The People's Party for Freedom and Democracy

photo  PvdA

 PvdA

De Partij van de Arbeid of PvdA is een Nederlandse landelijke politieke partij. | The Labour Party is a political party in the Netherlands.

photo  PVV

 PVV

De Partij voor de Vrijheid (PVV) is een Nederlandse politieke partij. | The Party for Freedom is a right-wing political party in the Netherlands.

photo  CDA

 CDA

Het Christen-Democratisch Appèl is een Nederlandse christen democratische politieke partij. | The Christian Democratic Appeal (CDA)

photo  SP

 SP

De Socialistische Partij (SP) is een Nederlandse politieke partij. | The Socialist Party is a left-wing social-democratic political party in the Netherlands.

photo  Democraten 66

 Democraten 66

Democraten 66 (D66) is een Nederlandse politieke partij van sociaal-liberale signatuur. | Democrats 66 is a liberal political party in the Netherlands.

photo  GroenLinks

 GroenLinks

GroenLinks is een Nederlandse politieke partij met een progressief en links karakter. | GreenLeft (GL) is a green political party in the Netherlands.

photo  ChristenUnie

 ChristenUnie

De ChristenUnie is een christelijk-sociale Nederlandse politieke partij. | The ChristianUnion (CU) is a Dutch Christian democratic political party.

photo  OTHER

 OTHER

No one from the candidates (write your own candidate)

QUICK OPINION


for1against   Bent u tevreden met het resultaat van de verkiezingen 2010?, cici
for0against   Welke politieke partij is je favoriet? Kiest u voor een?, positive

Graf on-line: Politieke partijen van Nederland

Statistics

Number of votesRatio
VVD924.32%
PvdA25.41%
PVV1129.73%
CDA25.41%
SP410.81%
Democraten 6625.41%
GroenLinks38.11%
ChristenUnie25.41%
OTHER25.41%
37100%

You have not voted yet.

ADD ARGUMENTS

 

Arguments of registered users

Politiek weeralarm voor Paars-plus onder drup regen


’Geenpaarsplus’, heet de internetpetitie die je kunt ondertekenen tegen het kabinet dat de partijleiders Mark Rutte, Job Cohen, Alexander Pechtold en Femke Halsema moeizaam en in stilte proberen te vormen. Voordat een snipper papier met paarse plannen en ideeën uit de onderhandelingskamer kon waaien, hadden begin deze week al meer dan 50.000 mensen de aanklacht getekend tegen deze brede coalitie van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks. Blijkbaar bij voorbaat een ramp voor het land. Er was nog geen druppel regen te bekennen, maar het politieke weeralarm van de organisatoren van ’Geenpaarsplus’ werd alvast afgegeven. Waar die voorbarige woede tegen Paars-plus vandaan komt blijft intussen een raadsel. Dat een regering van die samenstelling meer losmaakt onder veel ...


cici - 7 years ago

Jongeren manen politiek tot duurzaamheid


RIJSWIJK – Duurzaamheid moet centraal komen te staan in het volgende regeerakkoord. Daarvoor pleit een groot aantal jongerenorganisaties in een woensdag bekendgemaakte oproep aan de informateurs en de fractieleiders van de politieke partijen. „Duurzaamheid is niet links of rechts. Een duurzame, groene en eerlijke economie is onze gezamenlijke toekomst”, schrijven de jongerenclubs. Ze willen met de politieke leiders van gedachten wisselen over duurzaam beleid. Om hen op weg te helpen, hebben de jongeren tien punten opgesteld die volgens hen ‘in ieder geval’ in het regeerakkoord moeten terugkomen. „Zorg dat milieukosten en sociale kosten niet worden afgewenteld naar de toekomst of naar elders” en „Vergroen het belastingstelsel zodat de ...


barby - 7 years ago
   
load menu