Политичарите и избори, Гласај во слобода, Активно да учествуваат во демократија, Гласајте за промени, Онлајн референдум
left right close

Nova socijaldemokratska partija

> Macedonia > политичка партија > Nova socijaldemokratska partija
Nova socijaldemokratska partija сака да знае твоето мислење. Сака вашата поддршка и гласање. Гласајте сега!
 
photo  НСДП

НСДП - гласаат за

Нова социјалдемократска партија | The New Social Democratic Party (NSDP) is a centre-left political party in Macedonia.
 NO! НСДП

НСДП - гласаат против

Нажмите, если вы не поддерживаете их. Скажите, почему. / Click, if you do not support the NSDP. Say why.

Online election results for "НСДП" in graph.

graph
MAC: Нова социјалдемократска партија (НСДП) е партија со социјалдемократска ориентација. Нејзин претседател е Тито Петковски, кој во ноември 2005 се отцепи од СДСМ. Своето основачко собрание НСДП го одржа на 30 ноември, а основачкиот конгрес на 17 декември 2005. Според Петковски НСДП ќе посвети посебно внимание на надминувањето на сиромаштијата во Република Македонија и на заштитата на правата на работниците. Како што тој истакна на ...
гласаат за33гласаат против   Јас јасно го поддржат. Нова социјалдемократска Партија (NSDP) е сосема добра партија. На пример, поради тоа што ... (Ако сакам да пишувам зошто добро е, го напишав тука), positive
гласаат за33гласаат против   Јас сум остро се спротивстави. Нова социјалдемократска Партија (NSDP) е прилично лош избор. На пример, поради тоа што ... (Ако сакам да пишувам зошто се е лошо, го напишав тука), negative
Current preference ratio
гласаат за НСДП

Трпески ја промовираше изборната програма на НСДП 'ИДНИНАТА ИМА ПРЕДНОСT'


I Скопје, Прес-конференција на Потпретседателот на НСДП, д-р Предраг Трпески, кој на медиумите и јавноста ја презентираше изборната програма на НСДП. Почитувани,Имам задоволство да ви ја претставам изборната програма на НСДП за овие парламентарни избори, под слоганот ИДНИНАТА ИМА ПРЕДНОСТ.Овој слоган ние го утврдивме пред ...


НСДП бара предвремени избори


НСДП денеска ја обвини власта дека за време на четиригодишното владеење не создала демократски амбиент во државава и дека била сериозна закана за иднината и безбедноста на Македонија. Лидерот на партијата, Тито Петковски, формирањето на анкетната комисија која треба да го расчисти инцидентот од 1 јули го нарече фарса, ја ...


НСДП: Да се одржат предвремени избори по Самитот на НАТО


НСДП денеска на прес-конференција изрази загриженост од, како што рече претседателот на партијата Тито Петковски, отсуството на демократски капацитет кај Владата и смета дека е неопходно одржување предвремени парламентарни избори по Самитот на НАТО во Лисабон. - Сметаме дека е неопходно да се провери поддршката на ...


[TOP 4]

> Nova socijaldemokratska partija > News
 
нсдп and more...
load menu