Политичарите и избори, Гласај во слобода, Активно да учествуваат во демократија, Гласајте за промени, Онлајн референдум
left right close

Nikola Gruevski

* Prime minister
> Macedonia > политичар > VMRO–DPMNE > Nikola Gruevski
Nikola Gruevski сака да знае твоето мислење. Сака вашата поддршка и гласање. Гласајте сега!
ВМРО-ДПМНЕ
 
photo Никола Груевски

Никола Груевски - гласаат за

Претседател на владата на Република Македонија од 2006. | A Macedonian politician. The current Prime Minister of the Republic of Macedonia.
 NO! Никола Груевски

Никола Груевски - гласаат против

Нажмите, если Вы этого политика не поддерживаете. Скажите почему. / Click, if you do not support Nikola Gruevski. Say why.

Online election results for "Никола Груевски" in graph.

graph
MAC: Никола Груевски (31 август 1970, Скопје) е претседател на владата на Република Македонија од 27 август 2006, претседател на политичката партија ВМРО-ДПМНЕ од мај 2003 година, поранешен министер за финансии во владата на ВМРО-ДПМНЕ предводена од Љубчо Георгиевски до септември 2002 година. Политичка кариера Министер за финансии По негова иницијатива се интензивира и практично започнува процесот на денационализација на национализираниот ...
гласаат за33гласаат против   Во моето мислење Никола Груевски (Nikola Gruevski) е сосема добар политичар. На пример, затоа што ... (Ако сакам да пишувам зошто, го напишав тука), positive
гласаат за33гласаат против   Јас не се согласувам. Никола Груевски (Nikola Gruevski) е лош избор. На пример, затоа што ... (Ако сакам да пишувам зошто, го напишав тука), negative
Current preference ratio
гласаат за Никола Груевски

Премиерот Никола Груевски во посета на Штип и Карбинци


Претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски денеска ќе ги посети општините Карбинци и Штип. Во рамки на посетата предвидено е пуштање во употреба фудбалско игралиште во општина Карбинци, дел од проектот „50 фудбалски игралишта“ кој го реализира Агенцијата за млади и спорт, како и на комерцијална ...


Премиерот Никола Груевски ќе го посети Пустец - Албанија


Премиерот Никола Груевски денеска во Пустец ќе се сретне со претставници на Македонците во Албанија, а ќе разговара и со градоначалникот на овој град Едмонд Темелко. По средбата, премиерот ќе ја посети црквата „Св. Архангел и Михаил“ во центарот на село Пустец и ќе присуствува на отворањето на Македонскиот фолклорен ...


Четири години владеење на Никола Груевски


Експозето на Груевски пред новинарите беше посветено воглавно на пакетите од економската сфера кои според него во голема мера ја заздравиле социјално економската ситуација во државата Час и половина во петок попладне во Владата, премиерот Никола Груевски ги презентираше резултатите кои владата, што тој ја предводи, ги ...


[TOP 4]

> Nikola Gruevski > News
 
груевски, никола груевски е-маил, кога е роден никола груевски, "nikola gruevski", никола груевски mail, Никола Груевски маил, никола груевски e-mail, никола груевски и георгиевски, биографија за никола груевски and more...
load menu