Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
left right close

Ivan Šimonović

> Croatia > Politicians > Ivan Šimonović
Ivan Šimonović is ready for your opinion, support and vote. Vote online NOW!
Nezavisni
 
photo Ivan Šimonović

Ivan Šimonović - for

Hrvatski sveučilišni profesor i diplomat. | A Croatian diplomat, politician and law scholar.
 NO! Ivan Šimonović

Ivan Šimonović - against

Kliknite, ako ne podržavaju Ivana Šimonovića. Reci zašto. / Click, if you do not support this candidate. Say why.

Online election results for "Ivan Šimonović" in graph.

graph
Graph online : Ivan Šimonović
Full functionality only if Javascript and Flash is enabled
> Ivan Šimonović >

News

Šimonović o teškom stanju u Siriji: Ratni zločini i tamo su pravilo!
"Iznimno velik broj ubojstava, čak oko pet tisuća na mjesec, pokazuje drastično pogoršanje sukoba. Danas su u Siriji teška kršenja ljudskih prava, ratni zločini i zločini protiv čovječnosti pravilo, a ne iznimke. Broj mrtvih je prije mjesec dana iznosio oko 92.200 ljudi", izjavio je pomoćnik glavnog tajnika UN-a za ljudska prava Ivan Šimonović.
Šimonović: Ograničavanje braka ne spada u Ustav
"Ograničavanje definicije braka ne spada u Ustav. Ja mislim da je potpuno legitimno pravo na različita shvaćanja, imam svoja shvaćanja, a ona su zasnovana na ljudskim pravima pa tako i pravima istospolnih zajednica", izjavio je pomoćnik glavnog tajnika UN-a za ljudska prava Ivan Šimonović, dodavši kako misli da to ne spada u Ustav jer on treba regulirati druga pitanja.
Ivan Šimonović iz Ukrajine: Okolo lutaju bande naoružanih ljudi
"UN nije zauzeo svoj pravni stav o referendumu, međutim mogu vam reći nešto što je u mom mandatu, a to su ljudska prava. Što se toga tiče situacija koja je sada na Krimu ne omogućava slobodno izjašnjavanje, slobodu mišljenja, slobodu okupljanja. Okolo lutaju bande naoružanih ljudi, različitih uniformi. Česti su slučajevi zlostavljanja, bilo aktivista civilnog društva, bilo novinara. Sam sam razgovarao s novinarima koji su bili maltretirani, ponižavani, mučeni, zatvarani, a oprema im je ili razbijena ili oduzeta", kaže Ivan Šimonović, pomoćnik glavnog tajnika UN-a za ljudska prava.
Moskva: Šimonović nije neutralan
Rusko ministarstvo vanjskih poslova napalo je hrvatskog pomoćnika glavnog tajnika Ujedinjenih naroda za ljudska prava Ivana Šimonovića i optužilo za "pristrano" izvještavanje o stanju ljudskih prava u Ukrajini i na Krimu. "Visoki dužnosnik UN-a radije je ne vidio ubojstva, masovne odmazde, mučenja, otmice, napade na novinare i aktiviste za ljudska prava, politički motivirana uhićenja, masovne ispade očigledno rasističke - i anti-ruske i anti-semitske - prirode, koji se događaju ili po naređenju ili uz tiho odobrenje ljudi koji su zauzeli vlast u Kijevu", tvrdi rusko Ministarstvo. 
profesor šimonović, dr. ivan šimonović pomoćnik ministra vanjskih poslova, ivan šimonović e-mail, ivan šimonović yale, ivan šimonović pravni fakultet and more...
load menu