Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
left right close

Ivan Šimonović

> Croatia > Politicians > Ivan Šimonović
Ivan Šimonović is ready for your opinion, support and vote. Vote online NOW!
Nezavisni
 
photo Ivan Šimonović

Ivan Šimonović - for

Hrvatski sveučilišni profesor i diplomat. | A Croatian diplomat, politician and law scholar.
 NO! Ivan Šimonović

Ivan Šimonović - against

Kliknite, ako ne podržavaju Ivana Šimonovića. Reci zašto. / Click, if you do not support this candidate. Say why.

Online election results for "Ivan Šimonović" in graph.

graph
Graph online : Ivan Šimonović
Full functionality only if Javascript and Flash is enabled
> Ivan Šimonović >

News

Šimonović: Svijet se okreće od vladavine prava ka nacionalizmu
"Trenutačno mi se najvećim problemom čini globalni zaokret od politike zasnovane na vrijednostima i vladavini prava, a što uključuje i ljudska prava, prema politici ni sa čim ograničenih nacionalnih interesa. To se odražava i na slabljenje solidarnosti i multilateralizma, a bez njih se ne može uspješno rješavati cijeli niz aktualnih prijetnji: od suzbijanja nasilnog ekstremizma do globalnog zatopljenja. Što je uzrok? Prvenstveno nervozni odgovori na globalizaciju koja uz svoje pozitivne tekovine nosi i ugroze, posebno za neke dijelove stanovništva. Političkom demagogijom nastoji se opravdati uvođenje ‘čvrste ruke’", kaže pomoćnik glavnog tajnika Ujedinjenih naroda, prof. dr. Ivan Šimonović u intervjuu Jutarnjem.
'Dok ne dobijemo spremnije odgovore umjerenih, ne možemo obuzdati ekstremiste'
"Dakle, dok se ne suočimo s time da određenoj populaciji imponira ISIL, dotle nećemo moći zaustaviti napredovanje. Mislim da je jako važno da umjereni vjerski vođe odigraju pozitivnu ulogu ne samo da ne potiču na vjerski ekstremizam, nego da djeluju preventivno i osude ideološke i vjerske pozive na ekstremizam. Kada do zločina dođe, da ih odmah i nedvosmisleno osude. Dok ne dobijemo bolju koordinaciju i spremnije odgovore umjerenih vjerskih skupina u odnosu na ekstremiste - nećemo moći uspjeti”, prokomentirao je pomoćnik glavnog tajnika UN-a Ivan Šimonović situaciju na Bliskom istoku.
Ivan Šimonović iz Ukrajine: Okolo lutaju bande naoružanih ljudi
"UN nije zauzeo svoj pravni stav o referendumu, međutim mogu vam reći nešto što je u mom mandatu, a to su ljudska prava. Što se toga tiče situacija koja je sada na Krimu ne omogućava slobodno izjašnjavanje, slobodu mišljenja, slobodu okupljanja. Okolo lutaju bande naoružanih ljudi, različitih uniformi. Česti su slučajevi zlostavljanja, bilo aktivista civilnog društva, bilo novinara. Sam sam razgovarao s novinarima koji su bili maltretirani, ponižavani, mučeni, zatvarani, a oprema im je ili razbijena ili oduzeta", kaže Ivan Šimonović, pomoćnik glavnog tajnika UN-a za ljudska prava.
Moskva: Šimonović nije neutralan
Rusko ministarstvo vanjskih poslova napalo je hrvatskog pomoćnika glavnog tajnika Ujedinjenih naroda za ljudska prava Ivana Šimonovića i optužilo za "pristrano" izvještavanje o stanju ljudskih prava u Ukrajini i na Krimu. "Visoki dužnosnik UN-a radije je ne vidio ubojstva, masovne odmazde, mučenja, otmice, napade na novinare i aktiviste za ljudska prava, politički motivirana uhićenja, masovne ispade očigledno rasističke - i anti-ruske i anti-semitske - prirode, koji se događaju ili po naređenju ili uz tiho odobrenje ljudi koji su zauzeli vlast u Kijevu", tvrdi rusko Ministarstvo. 
ivan šimonović e-mail, ivan šimonović yale, dr. ivan šimonović pomoćnik ministra vanjskih poslova, profesor šimonović, ivan šimonović životopis and more...
load menu