Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
left right close

Fatmir Besimi

> Macedonia > Politicians > Bashkimi Demokratik për Integrim > Fatmir Besimi
Fatmir Besimi is ready for your opinion, support and vote. Vote online NOW!
ДУИ/BDI
 
photo Фатмир Бесими

Фатмир Бесими - for

Тековен Министер за евроинтеграции на Република Македонија. | A Macedonian politician and economist of Albanian ethnicity.
 NO! Бесими

Фатмир Бесими - against

Click, if you do not support Fatmir Besimi. Say why. / Фатмир Бесими

Online election results for "Фатмир Бесими" in graph.

graph
MAC: Фатмир Бесими (албански Fatmir Besimi, р. 18 ноември 1975, Тетово) е тековен Министер за евроинтеграции на Република Македонија. Д-р Фатмир Бесими веќе втор пат е на чело на ресорот економија. Првиот пат во периодот до декември 2004 до јули 2006 и сега, од август 2008, како член на владиниот Кабинет на претседателот Груевски. Во меѓувреме работеше како економист во канцеларијата на Светска Банка во Косово. Во периодот од мај 2001 до октомври 2002 беше ...
for33against   Во моето мислење Фатмир Бесими (Fatmir Besimi) е сосема добар политичар. На пример, затоа што ... (Ако сакам да пишувам зошто, го напишав тука), positive
for33against   Јас не се согласувам. Фатмир Бесими (Fatmir Besimi) е лош избор. На пример, затоа што ... (Ако сакам да пишувам зошто, го напишав тука), negative
Current preference ratio
for Фатмир Бесими

Aksidentohet ministri Fatmir Besimi


Shkup, 14 mars – Në një aksident komunikacioni që ka ndodhur sot pasdite, në udhëkryqin para Qeverisë, është lënduar ministri i Ekonomisë, Fatmir Besimi. Aksidenti ka ndodhur affër Qeverisë në Shkup, ndërmjet makinës së tij zyrtare, e drejtuat nga vozitësi i ministrit dhe një makine Fiat të një qytetari nga Shkupi. Lajmin për portalin Zhurnal e ka konfirmuar edhe zëdhënësi i Qeverisë Muhamet Hoxha. ... Mars 14, 2011 Lexo më ...


Интервју - Фатмир Бесими, министер за економија


Ние сме пазарна економија, значи инфлацијата е нешто што произлегува од пазарните сили на нашата економија. Министре деновиве во медиумите се актуелизираше темата за малите хидроцентрали, имено се пишува дека ,,Енерџи Зотер Бау,, бил заглавен во хартии. Дали може да се очекува за две години оваа компанија да ги изгради сите ...


Besimi meets German counterpart Bruederle


Economy Minister Fatmir Besimi visited Monday the Koblenz Chamber of Commerce and Industry and met his German counterpart Reiner Bruederle. Besimi briefed his German colleague on FYR Macedonia's economic reforms, reflected at the World Bank Doing Business report, which ranks the country among the tree best reformers in the world, the Ministry of Economy said in a press release. He congratulated Bruederle on Germany's success to deal with the financial turmoil. This is also favorable for FYR Macedonia as Germany is its second largest business partner, Besimi said. ...


[TOP 4]

> Fatmir Besimi > News
 
fatmir besimi devojka, On. Fatmir BESIMI, fatmir besimi cv and more...
load menu