Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
left right close

Demokratska stranka

> Serbia > Parties > Demokratska stranka
Demokratska stranka is ready for your opinion, support and vote. Vote online NOW!
 
photo  ДС/DS

ДС/DS - for

Демократска странка (ДС) је опозициона политичка странка у Србији. | The Democratic Party (DS) is a social liberal political party in Serbia.
 NO!  ДС/DS

ДС/DS - against

Кликните на дугме, ако не подржавају Демократску странку. Рећи зашто. | Click, if you do not support the Democratic Party of Serbia. Say why.

Online election results for "ДС/DS" in graph.

graph
Graph online : Demokratska stranka
Full functionality only if Javascript and Flash is enabled
> Demokratska stranka >

News

Stefanović: Život u Srbiji sve gori
Beograd, 6. septembra 2017. Ivan Stefanović, predsednik resornog odbora za ekonomiju Demokratske stranke izjavio je da je Srbija evropska zemlja sa najvećom nejednakošću životnog standarda, merenog raspodelom dohotka, prema podacima EU iz aktuelne Ankete o prihodima i uslovima života. "Prosečna plata u Srbiji je i dalje na samom dnu lestvice u regionu, kao i rast BDP-a. Uprkos povoljnim spoljnim ekonomskim faktorima, Srbija je bila ceo procenat ispod regionalnog proseka od 3,6% za period 2015-2016. godina. Na početku 2017. godine rast BDP-a je još niži, a Srbiji je potrebno najmanje održivih 4-5% rasta, da bi smanjila duboko zaostajanje za regionom i Evropom. Održivi rast BDP-a nije moguće postići uz slepo nastavljanje neefikasne politike direktnog plaćanja stranih investitora za radna mesta koja su nedovoljna za minimalno dostojanstvenu egzistenciju. Nivo investicija u našoj zemlji drastično je opao, a posebno u sektoru malih i srednjih preduzeća.
Smenom direktora Šarčević ponižava Beograd
Beograd, 6. septembra 2017. Izjava Balše Božovića, narodnog poslanika i predsednika Gradskog odbora DS Beograd: Pritiscima koje ministar prosvete Mladen Šarčević vrši da bi se smenio direktor OŠ "Svetozar Miletić" u Zemunu Miroljub Mosurović ne samo da se nastavlja hajka koju Srpska napredna stranka vodi protiv neposlušnih prosvetara, nego se nastavlja i ponižavanje Beograda, njegovih građanki i građana i njegovih institucija. Ministar Šarčević na sebe preuzima nadležnosti Grada, gradonačelnika i gradske Skupštine. Raspuštajući i postavljajući školske odbore on daje sebi za pravo da uzurpira nadležnost koja po zakonu pripada Skupštini grada. Za Beograđane je jednako veliki problem što mu i gradonačelnik Siniša Mali to daje za pravo. Očigledno je da gradonačelnik nema snage da se suprotstavi ministru koji na ovakav način ponižava Beograđane. Direktor kog podržavaju i školski odbor i kolege i roditelji i bivši i sadašnji učenici ne odgovara min
Marković: Najlošija vlast u istoriji Užica
Užice, 7. septembra 2017. Predsednik užičkih demokrata Jovan Marković kaže da je aktuelno gradsko rukovodstvo u Užicu jedno od "najlošijih i najnesposobnijih" i da je smena Nemanje Nešića posledica velikih unutrašnjih sukoba koje postoje u Srpskoj naprednoj stranci duže vreme. "Ispada da je bitnije ko je predsednik i glavni u rukovodstvu SNS nego ko je u rukovodstvu grada i to su očigledno borbe za pozicije za predstojeći period. To pokazuje da se oni bave samo sobom, da im nisu važni ni projekti ni građani, ni budućnost ovog grada. Mislim da je ova praksa uvedena ne samo u Užicu nego u Srbiji uopšte od strane SNS", istakao je Marković u izjavi za Glas zapadne Srbije. Prema njegovim rečima, Demokratska stranka je jedina stranka koja već pet godina uspeva da se suprotstavi pogubnoj politici i režimu Aleksandra Vučića.
„Grkljan“ kao simbol napredne Srbije je poslednji alarm
Beograd, 9. septembra 2017. Građani i slobodni mediji su najveće žrtve rata za prevlast i borbe za podelu plena unutar Srpske napredne stranke. Poslednji primer toga su pretnje smrću novinarima portala “Magločistač”, koje Demokratska stranka najoštrije osuđuje. Demokratska stranka upozorava da su pretnje u današnjoj Srbiji sastavni deo naše svakodnevice. Diskurs sastavljen od mržnje i histerije koji podstiče vlast Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke ostaviće duboke posledice po stanje u našoj državi i društvu. „Grkljan“ kao simbol napredne Srbije predstavlja poslednji alarm, a hajke protiv nezavisnih lokalnih medija su dokaz krajnosti do kojih su spremni da idu samo kako bi imali potpunu kontrolu nad životom ljudi u Srbiji. Novinari su glavna meta svih autokratskih režima, a jedini preduslov izgradnje slobodnog i demokratskog društva. Zbog toga će Demokratska stranka uvek braniti pravo medija da slobodno i jasno govore, istražuju i budu u slu 
ds srbija and more...
load menu