Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
left right close

Demokratska stranka

> Serbia > Parties > Demokratska stranka
Demokratska stranka is ready for your opinion, support and vote. Vote online NOW!
 
photo  ДС/DS

ДС/DS - for

Демократска странка (ДС) је опозициона политичка странка у Србији. | The Democratic Party (DS) is a social liberal political party in Serbia.
 NO!  ДС/DS

ДС/DS - against

Кликните на дугме, ако не подржавају Демократску странку. Рећи зашто. | Click, if you do not support the Democratic Party of Serbia. Say why.

Online election results for "ДС/DS" in graph.

graph
Graph online : Demokratska stranka
Full functionality only if Javascript and Flash is enabled
> Demokratska stranka >

News

Božović: Beogradska kasa je prazna
Beograd, 7. novembra 2017. Šef odborničke grupe Demokratske stranke u Beogradu Balša Božović kritikovao je treći rebalans budžeta grada Beograda, rekavši da se on obavlja zbog korupcije i netransparentnog trošenja sredstava. On je novinarima u Skupštini grada kao primer naveo "senior kartice", koje se dele penzionerima da bi ostvarili popust, iako će taj popust da "pojede" porez na imovinu koji je uvećan rebalansom za dva odsto. "Sve što nude od popusta penzionerima oni će nadoknaditi kroz porez na imovinu koji će biti veći za dva odsto", rekao je Božović, i dodao da gužve u Beogradu govore o nekompetentnosti gradskih čelnika. Božović je kazao da naprednjačka vlast u Beogradu nije uspela da završi nijedan projekat, pa čak ni projekat sa postavljanjem jarbola.
DS podržava dolazak OEBS-a
Beograd, 8. novembra 2017. Tamara Tripić, potpredsednica Demokratske stranke, izjavila je da Demokratska stranka podržava dolazak posmatračke misije OEBS-a. "Poverenje u sam izborni proces je poljuljano zbog različitih nezakonitih radnji i manipulacija izbornom voljom građana tokom prethodnih izbornih ciklusa kojom je rukovodila Srpska napredna stranka. Zbog toga je od izuzetne važnosti je da OEBS bude prisutan, a poverenje građana u legitimitet izbora ponovo uspostavljeno. Zakon predviđa mogućnost prisustva međunarodnih posmatrača i neophodno je iskoristiti tu mogućnost na ovim izborima zbog sumnji u neregularnost procesa koje već sada postoje. Kako bi na vreme, u skladu sa predizbornim propisima, prijavili svoje posmatrače, Demokraska stranka je u potpunosti spremna da stupi u direktan kontakt sa OEBS-om i da im i na taj način prenese važnost njihove posmatračke misije za slobodne i fer izbore u Srbiji. Kroz istoriju smo više puta zvali ovu organizaciju kako bism
Šutanovac odgovorio Zorani Mihajlović: Dok su neki palili grad, ja sam branio B92
Beograd, 9. novembra 2017. Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac reagujući na optužbe ministarke Zorane Mihajlović da želi da pobegne od problema Kosova, izjavio je da su to „licemerne izjave samo zato što DS ne želi da učestvuje u Vučićevim predstavama“. „Prozivke o bežanju su ne samo besprizorne, već i prosto netačne. U vreme dok su oni, sa kojima potpredsednica SNS Zorana Mihajlović deli vrednosti i fingira dijalog, jurišali na prodavnice sa patikama, lomili grad i palili ambasade, ja sam štitio B92 i njihove novinare od nasilja i pokušaja paljenja. Znam da ima puno heroja u SNS koji su mnogo puta bežali, pa se ministarka Mihajlović možda navikla, ali ja za razliku od njenih stranačkih kolega nikada nisam bežao. U jednom bih se složio sa ministarkom Mihajlović - Demokratska stranka će se uvek razlikovati od Srpske napredne stranke po odgovornosti, vrednostima, viziji za našu zemlju. I na to ćemo uvek biti ponosni.“ Informativna služb
Šutanovac: Unutrašnji dijalog služi za pranje savesti
Beograd, 8. novembra 2017. Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac ocenio je da je unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji, koji je pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, "fingiranje javnosti" kojim neko želi da "opere savest" za ispunjavanje samo onih odredbi Briselskog sporazuma koje su u interesu Albanaca. "Mi u ovoj farsi nećemo da učestvujemo, jer kako je to predloženo - da se sve skupi i napravi pita, a onda Vučić (Aleksandar) uzme parče koje mu treba, a da svi ostali snose odgovornost za ono što nije učinjeno", ocenio je Šutanovac gostujući na Radio-televiziji Srbije. On je kazao da bi dijalog o Kosovu trebalo da se vodi u parlamentu, odnosno da predsednik Aleksandar Vučić treba da podnese predlog rešenja o kojem bi se prvo raspravljalo na odboru za Kosovo, a potom i na sednici Skupštine Srbije. 
ds srbija and more...
load menu