Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
left right close

Demokratska stranka

> Serbia > Parties > Demokratska stranka
Demokratska stranka is ready for your opinion, support and vote. Vote online NOW!
 
photo  ДС/DS

ДС/DS - for

Демократска странка (ДС) је опозициона политичка странка у Србији. | The Democratic Party (DS) is a social liberal political party in Serbia.
 NO!  ДС/DS

ДС/DS - against

Кликните на дугме, ако не подржавају Демократску странку. Рећи зашто. | Click, if you do not support the Democratic Party of Serbia. Say why.

Online election results for "ДС/DS" in graph.

graph
Graph online : Demokratska stranka
Full functionality only if Javascript and Flash is enabled
> Demokratska stranka >

News

Stefanović: Amandmanom onemogućeno otpuštanje trudnica
Beograd, 18. jula 2014. Šef Poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović izjavio je da mu je drago što je vladajuća koalicija usvojila tekst njegovog amandmana kojim će biti onemogućeno da poslodavac otpusti trudnicu ili porodilju čak iako je na održavanju trudnoće. Stefanović je novinarima u Skupštini rekao da je, doduše, prihvaćen amandman poslanice DHSS Olgice Batić, ali da su njegov amandman i koleginicin bili u istovetnom tekstu. "Ovo je pobeda opozicije, ovim smo bar malo popravili ovaj izuzetno loš zakon", dodao je on i ocenio da je sada Zakon o radu usklađen, bar u tom delu, sa Zakonom o ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu dece, trudnica i porodilja koji je predložio sadašnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, kada je bio predsednik skupštine, a parlament ga usvojio. Borislav Stefanović je podsetio da je Vlada prihvatila samo nekoliko amandmana od skoro 200, da je on lično uložio 38, ali da je usvojeni amandman nje
Stefanović: Zakon o radu u interesu najbogatijih
Beograd, 17. jula 2014. Šef Poslaničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Srbije Borislav Stefanović ocenio je da su izmene Zakona o radu "isključivo u korist poslodavaca" i da će njima svim zaposlenima u Srbiji plate biti smanjene za 10 do 20 odsto. "Nama je jasno, a očigledno Vladi nije jasno, da je ovaj zakon isključivo u korist poslodavaca, isključivo u korist najbogatijih ljudi u Srbiji koji, uzgred, mahom ne plaćaju porez u ovoj zemlji", rekao je Stefanović novinarima u Skupštini, u kojoj poslanici trenutno razmatraju amandmane na Predlog izmena Zakona o radu. On je rekao da u predložnim izmenama Zakona o radu ne vidi elemente koji će doprineti, kako vlast kaže, "agresivnijem zapošljavanju", rastu privredne aktivnosti i rastu bruto domaćeg proizvoda. Prema njegovim rečima, taj zakon je u svim elementima koji su bitni nepovoljan za radnike, od mogućnosti zarade, minulog rada, nedostatka smenskog rada, mogućnosti lakog raskida ugovor o radu, do toga da n
Poslanici DS traže anketni odbor za poplave
Beograd, 17. jula 2014. Poslanička grupa Demokratske stranke podnela je predsednici parlamenta Maji Gojković Predlog odluke o obrazovanju anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su dovele do ljudskih žrtava, materijalne i nematerijalne štete u poplavama na teritoriji Srbije. Kako se navodi u obrazloženju Predloga koji je podržalo 17 poslanika Demokratske stranke, Anketni odbor bi trebalo da razjasni sve dileme u vezi postojanja odgovornosti ljudskog faktora, odnosno da li je postojala mogućnost pravovremenog obaveštenja i evakuisanja stanovništva sa ugroženih područja kako bi se izbegle ljudske žrtve i materijalna i nematerijalna šteta. U predlogu se dodaje da bi u sastav Anketnog odbora ušao po jedan poslanik iz svake poslaničke grupe i da bi taj odbor imao pravo da traži od državnih organa i organizacija podatke, isprave i obaveštenja, kao i da uzima izjave od pojedinaca koje su mu potrebne za izvršenje zadatka. (Izvor: Beta)
Pajtić o saradnji Vojvodine i italijanskih regija
Novi Sad, 19. jula 2014. Vojvodina i italijanska regija Umbrija potpisale su sporazum kojim se predviđa jačanje saradnje u oblasti privrede, poljoprivrede, obrazovanja, nauke i kulture. Sporazum su tokom dvodnevne posete delegacije iz Vojvodine italijanskoj regiji Umbriji, potpisali predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i zamenica predsednika regije Umbrija Karla Kasari, saopštila je Pokrajinska vlada. Dokument, kojim je potvrđena dosadašnja uspešna saradnja i definisani dalji pravci saradnje između dveju partnerskih regija, stupio je na snagu tokom italijanskog predsedavanja Savetom ministara EU, od jula do decembra ove godine. Bojan Pajtić je rekao da će Vojvodina sa svojim strateškim partnerima iz Italije, među kojima su Umbrija i region Frulija-Venecija-Đulija, Emilija Romanja i Marke, raditi na privlačenju investicija i organizovanju nastupa na sajmovima. 
ds srbija and more...
load menu