Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
left right close

Demokratska stranka

> Serbia > Parties > Demokratska stranka
Demokratska stranka is ready for your opinion, support and vote. Vote online NOW!
 
photo  ДС/DS

ДС/DS - for

Демократска странка (ДС) је опозициона политичка странка у Србији. | The Democratic Party (DS) is a social liberal political party in Serbia.
 NO!  ДС/DS

ДС/DS - against

Кликните на дугме, ако не подржавају Демократску странку. Рећи зашто. | Click, if you do not support the Democratic Party of Serbia. Say why.

Online election results for "ДС/DS" in graph.

graph
Graph online : Demokratska stranka
Full functionality only if Javascript and Flash is enabled
> Demokratska stranka >

News

Još jedna Vučićeva zamena teza
Beograd, 27. februara 2015.Kada premijer Aleksandar Vučić pod kritikom Zorana Đinđića podrazumeva kritiku dovođenja Tonija Blera, on u stvari pokušava da sprovede još jednu zamenu teza. Demokratska stranka podseća da se premijer Đinđić sastajao sa premijerom Blerom da dogovara stvari od značaja za budućnost Srbije kao što su evropske integracije i investicije. On se nije sastajao sa Blerom kao savetnikom koji će podučiti nesposobne članove Vlade Srbije kako se radi posao, a nije ni sa građaninom Blerom pio kafu o direktnom ili indirektnom trošku poreskih obveznika, dok se tim istim poreskim obveznicima smanjuju plate i penzije, a lekovi za bolesnu decu se prikupljaju SMS dobrovoljnim akcijama. Đinđić nije plaćao Blera i nikada ne bi uzeo za savetnika čoveka koji je, po sopstvenom priznanju, najodgovorniji za bombardovanje Srbije. Demokratska stranka podržava kada Vučić razgovara sa drugim političarima u interesu države. Podržavamo i kada razgovara sa Haš
Pajtić: Voleo bih da SVM ostane, ali i bez njih postoji većina
Novi Sad, 25. februara 2015. Predsednik Pokrajinske vlade i lider Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je za Radio-televiziju Vojvodine da se zalaže za prevazilaženje nesporazuma između SVM i LSV u pokrajinskoj koaliciji, te da bi želeo da SVM ostane u toj koaliciji. On je, međutim, u emisiji "Jedan na jedan" RTV-a kazao i da bi u slučaju eventualnog izlaska SVM iz pokrajinske koalicije bila zadržana većina u pokrajinskom parlamentu. "U slučaju izlaska SVM većina u parlamentu ostaje na nivou od 64 poslanika, od ukupno 120. To nije naročito komotna većina, s obzirom na nasrtaje sa različitih strana, ali je većina koja je funkcionisala i u nekim ranijim sazivima", rekao je Pajtić, komentarišući uslov koji je lider SVM Ištvan Pastro postavio koalicionim partnerima za ostanak u koaliciji vezan za vraćanje Marte Takač na mesto direktorke "Vojvodinašuma". Pokrajinski premijer je kazao da smatra da bi bilo važno da SVM ostane u vladajućoj koaliciji u Vojvodini
Stefanović: Predlozi NBS neće rešiti probleme građana
Beograd, 25. februara 2015. Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović ocenio je da predlozi Narodne banke Srbije neće rešiti probleme građana koji su uzeli kredite u švajcarcskim francima. Stefanović čak smatra da će njihov dug samo biti uvećan i produbljen. "Dakle, nastavlja se zelenaški odnos poslovnih banaka prema građanima Srbije, pri čemu NBS ništa ne čini. Javno se odriče bilo kakvih regulatornih mehanizama i na javan transparentan način diže ruke od pomoći građanima koji imaju kredite u švajcarskim francima ili u evrima", rekao je Stefanović novinarima u Skupštini Srbije. On procenjuje da će se situacija i sa građanima koji su uzeli kredite u evrima, takođe pogoršavati iz meseca u mesec.
Beograd: DS protiv privatizacije javnih preduzeća
Beograd, 25. februara 2015. Šef Odborničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Beograda Balša Božović izjavio je da se DS protivi najavljenoj privatizaciji javnih gradskih preduzeća jer smatra da će to povećati cenu njihovih usluga, ali ne i kvalitet. Božović je novinarima u Skupštini Beograda rekao da će se DS veoma snažno boriti protiv privatizacije javnih gradskih preduzeća koja se, kako tvrdi, ni u jednom glavnom gradu Evrope nisu pokazala uspešnim. "Uz najavljenu privatizaciju javnih preduzeća gradonačelnik Siniša Mali je pokušao na mala vrata da provuče nameru gradskih vlasti da se neka javna preduzeća u Beogradu prodaju ili privatizuju ili da budu u javno-privatnom partnerstvu", rekao je Božović. Prema njegovim rečima, Demokratska stranka se bori za kvalitet usluga i za nisku cenu za građane, a privatizovanje preduzeća će samo te cene povećati "a nikako i kvalitet". 
ds srbija and more...
load menu