Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
left right close

Demokratska stranka

> Serbia > Parties > Demokratska stranka
Demokratska stranka is ready for your opinion, support and vote. Vote online NOW!
 
photo  ДС/DS

ДС/DS - for

Демократска странка (ДС) је опозициона политичка странка у Србији. | The Democratic Party (DS) is a social liberal political party in Serbia.
 NO!  ДС/DS

ДС/DS - against

Кликните на дугме, ако не подржавају Демократску странку. Рећи зашто. | Click, if you do not support the Democratic Party of Serbia. Say why.

Online election results for "ДС/DS" in graph.

graph
Graph online : Demokratska stranka
Full functionality only if Javascript and Flash is enabled
> Demokratska stranka >

News

MUP uhvaćen u laži
Beograd, 28. septembra 2015. Izjava portparolke Demokratske stranke Aleksandre Jerkov: Nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova u službi Srpske napredne stranke juče u nekoliko navrata demantovalo da su njihovi pripadnici bili u prostorijama Gradskog odbora Demokratske stranke Beograd, Demokratska stranka prosleđuje medijima snimke sa sigurnosnih kamera iz ulaza zgrade u kojoj se nalaze prostorije Gradskog odbora DS Beograd, kao i iz prostorija Gradskog odbora DS Beograd, na kojima se jasno vidi kako pripadnici MUP-a ulaze u naše prostorije. Nakon što su nekoliko puta odbili da prime prijavu skupa i obmanjivali javnost tvrdeći da to nije slučaj, nakon što su ulazili u prostorije DS-a, obmanjivali javnost tvrdeći da to nisu uradili, pojedinci u MUP-u koji na takav način srozavaju svoju profesiju i brukaju policiju moraju znati da je to što rade zloupotreba policije, njeno bacanje pod noge Srpske napredne stranke i da će za takvo protivzakonito ponašanje odgovarati.
Oni koji lažu u ime MUP-a moraju odgovarati
saopstenje, policija, mup, laz, beograd na vodi
Pajtić: Vučiću opada popularnost, biće izbora
Beograd, 29. septembra 2015. Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da veruje da će lokalni, pokrajinski i parlamentarni izbori biti održani u isto vreme. On je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, kazao da veruje da će biti održani i parlamentarni izbori, jer je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić svestan da mu popularnost opada iz dana u dan, i dodao da lokalni izbori ne mogu biti organizovani pre aprila. "Nije moguće po Ustavu organizovati izbore pre aprila na lokalu. Ako hoćemo pravnu državu, onda ne može reč Aleksandra Vučića ili Bojana Pajtića biti jača od Ustava i zakona", kazao je Pajtić. Bojan Pajtić je kazao da je Srbija u regionu među najgorim državama po pitanju ekonomskog rasta, a da Telekom Srbije treba prodavati "samo ako kuća gori".
DS nema nameru da saopštava sadržaj razgovora, načelnik Milić da podnese ostavku
Beograd, 29. septembra 2015. Portparolka Demokratske stranke Aleksandra Jerkov izjavila je da DS nema nameru da saopštava sadržaj razgovora sa pripadnicima policije koji su došli u prostorije DS-a pre početka protesta povodom postavljanja kamena temeljca za projekat "Beograd na vodi" i da bi načelnik beogradske policije Veselin Milić trebalo da podnese ostavku. Reagujući na zahtev načelnika beogradske policije da DS saopšti šta su policijski službenici pričali sa ljudima u stranačkim prostorijama, ona je rekla da su policajci "došli da se raspituju o protestu za koji nisu želeli da prime prijavu, a sadržinu razgovora nikakav policijski samovoljni moćnik nema prava da zahteva". "Demokratska stranka nema nameru da saopštava šta je policija, koja tvrdi da nije ni bila u prostorijama DS, ispitivala njene zaposlene", rekla je Aleksandra Jerkov. 
ds srbija and more...
load menu