Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
left right close

Demokratska stranka

> Serbia > Parties > Demokratska stranka
Demokratska stranka is ready for your opinion, support and vote. Vote online NOW!
 
photo  ДС/DS

ДС/DS - for

Демократска странка (ДС) је опозициона политичка странка у Србији. | The Democratic Party (DS) is a social liberal political party in Serbia.
 NO!  ДС/DS

ДС/DS - against

Кликните на дугме, ако не подржавају Демократску странку. Рећи зашто. | Click, if you do not support the Democratic Party of Serbia. Say why.

Online election results for "ДС/DS" in graph.

graph
Graph online : Demokratska stranka
Full functionality only if Javascript and Flash is enabled
> Demokratska stranka >

News

DS u Užicu: Naprednjačka vlast ne može ni da okreči ono što smo mi gradili
Užice, 24. jula 2015. Naprednjačka vlast nije u stanju ni da obiđe i okreči ono što je u gradu izgrađeno u vreme dok je gradonačelnik bio demokrata Jovan Marković, poručeno je danas iz užičkog DS. Rezimirajući godišnjicu gradonačelnikovanja Tihomira Petkovića (SNS), potpredsednik DS-a u Užicu Slobodan Pajović kazao je da grad vodi loša vlast koja nema ni ideje ni projekte. - Podesećam da je pre Petkovića gradonačelnik bio Saša Milošević koji je podneo ostavku jer mu je to naredila stranačka centrala. Sadašnja vlast je još gora od one za koju su sami naprednjaci rekli da je loša, naveo je Pajović. On je naglasio da Petković nije ispunio obećanje dato u ekspozeu da će Užice do 1. maja dobiti modernu fabriku vode koju bi trebalo da finansira država, i kazao da se ništa ne radi na polju osnivanja integrisanog univerziteta u Užicu "iako je vlast trebalo samo da završi ono što je većem delu već bilo urađeno u vreme demokrata".
Demokratska omladina Beograda u akciji pomoći migrantima
Beograd, 23. jula 2015. Demokratska omladina Beograd organizovala je ispred zgrade Ekonomskog fakulteta u Beogradu akciju pomoći najugroženijim migrantima koji žive na beogradskim ulicama. Pored omladinaca i omladinki DS, akciji su se pridružili i građani i građanke Beograda koji su želeli da na ovaj način iskažu solidarnost prema ljudima koje je zahvatila velika nesreća. Aktivisti su migrantima delili vodu, sokove, hranu, odeću i sve ono najosnovnije što je njima i njihovoj deci neophodno kako bi izdržali visoke temperature. Demokratska omladina Beograd želi da pošalje jasnu poruku da u Beogradu niko ne sme biti prepušten sam sebi, da se oseća kao stranac ili nepoželjna osoba. Beograđani su, za razliku od gradske vlasti, preuzeli odgovornost na sebe i učinili sve što je do njih da pomognu ljudima u nevolji. Nastavićemo i u naprednom periodu da pomažemo najugroženijim delovima društva, što je u skladu sa onim za šta smo se oduvek zalagali. Demokratska om
Vlada u senci: Nivo stranih direktnih investicija duplo manji
Beograd, 24. jula 2015. Nivo stranih direktnih investicija u poslednje četiri godine u Srbiji duplo je manji nego u vreme vlade Demokratske stranke, saopštila je Vlada u senci DS. Ministar privrede Vlade u senci Ivan Stefanović rekao je na konferenciji za medije da je prosek direktnih stranih investicija u poslednje četiri godine 794 miliona evra na godišnjem nivou, dok je zaključno sa 2011. godinom bio 1,5 milijardi evra. Strani investitori, rekao je Stefanović, kao razloge navode političku nestabilnost i rizike, sporu administraciju i loše makroekonomske pokazatelje. "Na delu je i očigledna nestručnost i neefikasnost državnih službenika koji asistiraju stranim investitorima", rekao je Stefanović.
SNS, napadima na DS, skreće pažnju sa svoje katastrofalne politike
Novi Sad, 24. jula 2015. Po ko zna koji put SNS pokušava da napadima na DS skrene pažnju sa svoje katastrofalne politike koju vodi u gradu i republici, nečuvenih postupaka kažnjavanja onih koji daju vodu životinjama na plus 40 stepeni i načina na koji se dele republička i gradska sredstva, a o čemu su mediji pisali u poslednje vreme. "Crep" je NVO koja se bavi izuzetno značajnim aktivnostima i programima koji su prvenstveno usmereni ka mladima. Manifestacija "Novosadsko alternativno leto" se sprovodi na plaži Bećarac i nema nikakve veze sa Pokrajinskom vladom, jer se finansira iz donacija. Uzgred, potpuno su netačne tvrdnje da tamo postoje nelegalni ugostiteljski objekti, što se lako može proveriti kod nadležnih institucija. Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova je podržao dve aktivnosti "Crepa": sa 170.000 dinara podržan je projekat razvoja turizma kroz obuku nezaposlenih u oblasti izrade suvenira livačkim tehnikama. Takođe j 
ds srbija and more...
load menu