Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
left right close

Demokratska stranka

> Serbia > Parties > Demokratska stranka
Demokratska stranka is ready for your opinion, support and vote. Vote online NOW!
 
photo  ДС/DS

ДС/DS - for

Демократска странка (ДС) је опозициона политичка странка у Србији. | The Democratic Party (DS) is a social liberal political party in Serbia.
 NO!  ДС/DS

ДС/DS - against

Кликните на дугме, ако не подржавају Демократску странку. Рећи зашто. | Click, if you do not support the Democratic Party of Serbia. Say why.

Online election results for "ДС/DS" in graph.

graph
Graph online : Demokratska stranka
Full functionality only if Javascript and Flash is enabled
> Demokratska stranka >

News

Neophodni odgovori
Beograd, 24. oktobra 2015. Izjava Gordane Čomić, zamenice predsednika Demokratske stranke i ministarke odbrane Vlade u senci DS: Odluka o disciplinskim merama generalima Vojske Srbije glasi: "General major Ranko Živak oglašen je krivim zbog disciplinskog prestupa propuštanja radnje na koju je lice u službi ovlašćeno radi sprečavanja nezakonitosti ili štete. Za isti prestup oglašen je krivim i brigadni general Predrag Bandić, kao i za prekoračenje službenog ovlašćenja". I kažnjeni generali i javnost Srbije ostaju uskraćeni za odgovore na pitanja o postupanju ministra odbrane koje je dovelo do postupanja generala po subordinaciji, a pitanja su: 1) Na osnovu kojih i čijih informacija je ministar doneo odluku o pokretanju spasilačke misije? Ko mu je i na koji način dostavio informaciju zbog koje je izdao usmenu naredbu o misiji? 2) Ko je, na osnovu kojih ovlašćenja i u kom trenutku menjao plan leta helikoptera pri povratku u Beograd?
Pitanja poslanice DS Vesne Marjanović za Savet REM-a
Beograd, 23. oktobra 2015. Poslanica Demokratske stranke Vesna Marjanović uputila je Savetu Regulatornog tela za elektronske medije dopis sledeće sadržine: Predsedniku Narodne skupštine za Savet Regulatornog tela za elektronske medije Na kojoj sednici Saveta REM-a je doneta odluka o prestanku važenja Opšteg obavezujućeg uputstva Agencije (RRA)? Ukoliko je odluka doneta, koji je pravni osnov za njeno donošenje (na osnovu kog člana Zakona o radiodifuziji ili Zakona o elektronskim medijima)? Kada je i u kojoj formi navodna odluka objavljena na zvaničnoj internet prezentaciji Saveta REM-a ili na neki drugi način dostupan emiterima i javnosti, a u skladu sa Zakonom? Ukoliko je tumačenje Saveta REM-a da donošenje novog seta medijskih zakona stavlja van snage važenje Opšteg obavezujućeg uputstva Agencije (RRA), šta je bio razlog da od 2. avgusta 2014. godine kada su novi zakoni doneti, Savet REM-a ne donese odgovarajuća uputstva za ponašanje emitera? Obrazloženje Oba
Vučić da smeni Malog i Petrovića ili da sam podnese ostavku
Beograd, 23. oktobra 2015. Demokratska stranka zatražila je razrešenje direktora EMS-a Nikole Petrovića, kao i gradonačelnika Beograda Siniše Malog. Lider DS Bojan Pajtić je na konferenciji za medije nakon sednice Vlade u senci rekao da traži smenu Petrovića i Malog zbog afera, a ako se to ne dogodi, onda ostavku premijera Aleksandra Vučića. Pajtić je naveo da Petrović više od dve nedelje odbija da odgovori na pitanje na koga je preneo suvlasništvo nad sedam elektrana u Srbiji, i ustvrdio da on ne može biti ni vlasnik, niti suvlasnik zbog sukoba interesa. "Ima indicija da je oko 20 firmi na Devičanskim ostrvima u vlasništvu ljudi iz okruženja Aleksandra Vučića, a da Petrović i Mali imaju veze sa po dve firme", naveo je Pajtić i dodao da nije tema da li je Mali preprodao 24 luksuzna apartmana u bugarskom letovalištu, nego odakle mu novac da to kupi. On je rekao da je dodatni problem to što te firme ne plaćaju porez u Srbiji, nego na Karibima. DS će, nav
Mićunović: Konstantno se umanjuje značaj Narodne skupštine
Novi Sad, 22. oktobra 2015. Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović ocenio je kao neodgovorno što se državni vrh sastaje sa čelnicima Srpske akademije nauka i umetnosti i Srpske pravoslavne crkve kako bi formulisao državnu politiku, a da se pri tom zanemaruje Narodna skupština. "Zna se šta je uloga SANU - da brine o nauci i umetnosti, kao i SPC - da prima ljude u crkvu i da ih sahranjuje. S druge strane, zaobilazi se parlament koji je predstavničko telo svih građana", kazao je Mićunović. On je ocenio da se Srbija, kad god se u vezi sa Kosovom branila da to što se dešava nije u skladu sa međunarodnim pravom, udaljavala od cilja i sopstvenog interesa. "Mi smo stavili u preambulu Ustava da je Kosovo naša pokrajina i ne zanima nas stvarnost", kazao je Mićunović u emisiji "Pravi ugao" Radio-televizije Vojvodine. 
ds srbija and more...
load menu