Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
left right close

Demokratska stranka

> Serbia > Parties > Demokratska stranka
Demokratska stranka is ready for your opinion, support and vote. Vote online NOW!
 
photo  ДС/DS

ДС/DS - for

Демократска странка (ДС) је опозициона политичка странка у Србији. | The Democratic Party (DS) is a social liberal political party in Serbia.
 NO!  ДС/DS

ДС/DS - against

Кликните на дугме, ако не подржавају Демократску странку. Рећи зашто. | Click, if you do not support the Democratic Party of Serbia. Say why.

Online election results for "ДС/DS" in graph.

graph
Graph online : Demokratska stranka
Full functionality only if Javascript and Flash is enabled
> Demokratska stranka >

News

DS 25 godina protiv svega što Šešelj predstavlja
Beograd, 13. novembra 2014. Monstruozna izjava Vojislava Šešelja da je ponosan na radost koju je osetio zbog atentata na prvog demokratskog premijera Srbije Zorana Đinđića samo utvrđuje Demokratsku stranku u uverenju da je bila u pravu što se oduvek borila protiv svega onoga što je Vojislav Šešelj predstavljao u našem društvu, a na žalost i onoga što i danas predstavlja. Mržnja, podele, uvrede, diskvalifikacije i pozivi na linč nisu nešto što je u Srbiji bilo nepoznato od vremena odlaska Vojislava Šešelja u Hag, jer je politička retorika koju je on uspostavio ostala osnovna matrica za obračunavanje sa političkim neistomišljenicima i sada kada su njegovi učenici na vlasti. Bilo bi interesantno isto pitanje, da li se kaje zbog svojih reči o Đinđiću neposredno pre ubistva, postaviti i predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću, čija je odgovornost, s obzirom na to da je danas predsednik Republike, neuporedivo veća od one koju ima Vojislav Šešelj. Inform
Pajtić: Rešavanje ekonomskih i socijalnih pitanja je najvažniji zadatak
Novi Sad, 13. novembra 2014. Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je da saradnja republičke i vojvođanske vlade predstavlja "elementarnu odgovornost" prema građanima. Pajtić je u razgovoru sa šefom Delegacije EU u Srbiji Majklom Devenportom podsetio da je Pokrajinska vlada pozvala Vladu Srbije da održe zajedničku sednicu, na kojoj bi se dogovorili o rešavanju izazova koji stoje pred njima, preneo je Biro za informisanje Pokrajinske vlade. "Rešavanje važnih ekonomskih i socijalnih pitanja, na način koji je u duhu evropskih demokratskih tekovina, najvažniji je zadatak svih nas", naveo je predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić. Kako se navodi, Bojan Pajtić i Majkl Devenport su razgovarali i o aktuelnoj situaciji u Vojvodini, nakon rekonstrukcije Pokrajinske vlade, kao i o stvaranju uslova za privlačenje stranih investicija.
DS Novi Sad: Gradska vlast je opustošila grad
Novi Sad, 13. novembra 2014. Novosadski odbor Demokratske stranke oštro je kritikovao vlast u tom gradu koju predvodi Srpska napredna stranka i ocenio da je Novi Sad postao primer za uništavanje javnih i komunalnih preduzeća. U saopštenju se navodi da je gradska vlast "opustošila" javni sektor. "Nekada najuređeniji grad za samo dve godine doveli su na vrh lestvice po nasilju i zapuštenosti", naveli su oni. Povodom velike saobraćajne gužve u Novom Sadu, koja je izazvana brojnim radovima na infrastrukturi, DS je ocenio da je grad u saobraćajnom kolapsu zbog "mafijaških obračuna" između javnih preduzeća. "Javna preduzeća se međusobno ucenjuju, tako što drže glavne saobraćajnice raskopane i po šest meseci", naveo je DS Novi Sad. Novosadski odbor Demokratske stranke je dodao da je od brojnih obećanih investicija, gradonačelnik Miloš Vučević iz SNS-a za dve godine mandata "otvorio nadstrešnicu za bicikle i jedan semafor".
Božović: Odgovornost umesto ličnih uvreda
Beograd, 13. novembra 2014. Izjava predsednika Gradskog odbora DS Beograd Balše Božovića Kućno vaspitanje i okviri civilizovane i kulturne političke komunikacije mi ne dozvoljavaju da odgovorim na saopštenje koje je potpisao Dušan Rafailović, a za koje sam uveren da je pisano na drugom mestu. Ništa od onoga što je napisano o meni nije istina. Dokle god gradonačelnik i gradski menadžer budu imali ovako nevaspitane i bahate funkcionere koji neistinama i ličnim uvredama pokušavaju da skrenu pažnju sa bankrota GSP-a koji je prouzrokovao SNS najpre pozivanjem građana da ne plaćaju kartu, a potom i katastrofalnim vođenjem te firme, beogradski penzioneri mogu očekivati ovakav tretman. Zato tražimo ostavku direktora. A od dotičnog tražimo ostavku jer se u skladu sa njegovim ponašanjem, ponašaju i oni koji su dobili 32 miliona dinara da broje putnike. CEP zbog incidenta nije više dostojan Beograđana te tražimo da se raskine ugovor jer ih niko nije plaćao 400 evra 
ds srbija and more...
load menu