Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
left right close

Demokratska stranka

> Serbia > Parties > Demokratska stranka
Demokratska stranka is ready for your opinion, support and vote. Vote online NOW!
 
photo  ДС/DS

ДС/DS - for

Демократска странка (ДС) је опозициона политичка странка у Србији. | The Democratic Party (DS) is a social liberal political party in Serbia.
 NO!  ДС/DS

ДС/DS - against

Кликните на дугме, ако не подржавају Демократску странку. Рећи зашто. | Click, if you do not support the Democratic Party of Serbia. Say why.

Online election results for "ДС/DS" in graph.

graph
Graph online : Demokratska stranka
Full functionality only if Javascript and Flash is enabled
> Demokratska stranka >

News

DS Leskovac protiv nezakonite smene načelnika Jablaničkog okruga
Leskovac, 26. decembra 2014. DS Leskovac upućuje oštar protest protiv nezakonite smene načelnika okruga, Vladana Marinkovića, i još jednom poziva i republičku i lokalnu vlast da najzad počnu da poštuju zakone ove zemlje! Naime, Vladan Marinković, jedan od najboljih gradonačelnika Leskovca, zakonito je izabran na konkursu za načelnika Jablaničkog okruga. Nije prošlo ni mesec dana, a smenjen je bez suvislog objašnjenja. Zato, pitamo: Ko sme da ljude, izabrane na konkursu, smenjuje bez poštovanja zakonske procedure? Izigravanje konkursa dovoljno govori o naprednjačkoj „demokratiji“, ali da li makar znaju da zakon mora da važi za sve? Šta se to desilo u proteklih mesec dana, pa najbolji kandidat nije više podoban za obavljanje ovako važne funkcije?
Jerkov: Postoji li granica, postoje li sankcije?
Beograd, 25. decembra 2014. Izjava portparolke DS Aleksandre Jerkov Poslednji napadi na predsednika Demokratske stranke u pojedinim režimskim medijima pokazuju da zaista ne postoje ni etika ni zakoni ni bilo kakve granice kada je potrebno obračunavati se sa onima koji drugačije misle. Model je već viđen, ali ovaj put je otišao korak dalje. Očigledno je da ukoliko za predsednika najveće opozicione stranke ne može da se dokaže da je kriminalac, proglase ga separatistom. Ukoliko ne može da se dokaže da je separatista, proglase ga ustašom. Ukoliko ne može da se dokaže ni to, proglase ga neradnikom koji u jednom danu pojede 50 kila čvaraka. Ukoliko se pokaže da ni to nije istina, proglase ga homoseksualcem. Očigledno je da je probano sve, osim metka. Osim modela, poznati su i akteri. Glavni odgovorni urednik lista u kom je objavljen tekst je Gradiša Katić, po sopstvenom priznanju bilzak prijatelj Milorada Ulemeka Legije i Dušana Spasojevića, i sam hapšen u akciji Sabl
Šutanovac: U parlamentu na delu puzajuća diktatura
Beograd, 26. decembra 2014. U Skupštini Srbije na delu je puzajuća diktatura, ocenio je poslanik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, gostujući u “Novom danu” televizije N1. Poslanik demokrata Dragan Šutanovac osvrnuo se, gostujući u jutarnjem programu televizije N1, na burnu raspravu o budžetu u Skupštini Srbije, tokom koje mu je izrečeno više opomena zbog čega je i novčano kažnjen. On je ocenio da je od samog početka sednice postojala tenzija i, kako kaže, želja parlamentarne većine da se napravi incident. Šutanovac kaže da ne vidi drugi način da oceni nastup premijera Aleksandra Vučića koji je poslanike opozicije, kako kaže, nazivao “kriminalcima i kukavicama”. “Nemam ništa protiv da poslanici SNS-a vole svog predsednika kao božanstvo, ali imam protiv da se nama ne dozvoli da kritikujemo rad vlade i predlog budžeta. Svim poslanicima su uskraćivana prava”, rekao je on. Poslanik DS-a kaže da su uvrede koje je izrekao u parlamentu, a zbog kojih
Pajtić: Nije moguće kažnjavati DS, a da ne kaznite i Srbiju
Novi Sad, 25. decembra 2014. Govoriti o vladajućoj koaliciji u pokrajini, u okolnostima u kojima se poslanici hapse ukoliko neće da promene stranu, kada vam ukidaju nadležnosti i neopredeljuju sredstva, jednostavno nije moguće i pre bih to nazvao razvlašćenom koalicijom, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade i lider Demokratske stranke Bojan Pajtić. Pajtić je, gostujući u emisiji "Jedan na jedan" Radio-televizije Vojvodine, rekao da je najveći problem srpskog društva to što se oni koji su pismeni, pristojni i koji razmišljaju, "prave da su mrtvi". "Ideja kako treba do besomučnosti kažnjavati Demokratsku stranku sasvim je legitimna, ali moram da napomenem da nije moguće kažnjavati Demokratsku stranku, a da ne kaznite i Srbiju i sopstvenu decu", izričit je on. Pajtić dodaje da obrazovni, misleći i pristojni svet ne treba da se pravi da je protiv politike Aleksandra Vučića, a da istovremeno smatra kako trebamo da se "pravimo mrtvi". 
ds srbija and more...
load menu