Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
left right

Biography Tuija Brax

> Finland > Politicians > Vihreät De Gröna > Tuija Brax
Tuija Brax Tuija Brax
Tuija Brax
Suomalainen poliitikko. | A Finnish politician.
email
email

DESCRIPTION OF CANDIDATE: 

Tuija Brax Biography

FIN:

 

Tuija Kaarina Brax (o.s. Karvonen, s. 6. tammikuuta 1965 Helsinki) on suomalainen poliitikko. Hän on toiminut Vihreän liiton kansanedustajana vuodesta 1995 sekä Helsingin kaupunginvaltuutettuna vuosina 1993–2000 ja uudelleen vuodesta 2005. Vuosina 2007–2011 hän oli Suomen oikeusministeri. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti. Hän on erikoistunut ihmisoikeus- ja ympäristöjuridiikkaan, mihin kysymyksiin hän on keskittynyt myös poliittisessa toiminnassaan. Brax oli Vihreän liiton puheenjohtaja 1995–1997. Brax toimi lakivaliokunnan puheenjohtajana eduskunnassa vaalikaudella 2003–2007. Hänet valittiin vuonna 2007 Vanhasen II hallituksen oikeusministeriksi ja hän jatkoi samassa tehtävässä Kiviniemen hallituksessa.

 

Braxilla on luottamustehtäviä eri aloilta: Hän on ollut Suomen ihmisoikeusliiton hallituksen jäsen 1998, Kirkon ihmisoikeuksien neuvottelukunnan varapuheenjohtaja vuodesta 1998 vuoteen 2007, Suomen Liikunta ja Urheilun (SLU) hallituksen varapuheenjohtaja, Suomen Antidopingtoimikunnan hallituksen varajäsen ja Kirkon ulkoasiain neuvoston jäsen.

 

Braxin koulupaikkakunta on Pirkkala. Hän asui siellä vuodesta 1973 ja kirjoitti Pirkkalan yhteislukiosta ylioppilaaksi. Hän pelasi Pirkkalan Virissä koripalloa ja valmensi junioreita. Brax on ollut naimisissa Antti Braxin kanssa vuodesta 1989. Heillä on kaksi lasta.

 

Brax pani vuoden 2008 kunnallisvaaleissa toimeen eduskunnan vuonna 2006 päättämän sähköisen äänestyksen kokeilun, ja kuittasi siihen kohdistuneen arvostelun ja uhkakuvat ”science fictionina”. Kolmessa kokeilukunnassa hukkui äänestyksissä 232 ääntä, eli noin 2 % annetuista kun normaali äänten hylkäysprosentti on 0,5 %. Braxin mukaan vaaleja ei voinut perua hukkaäänien takia. Korkein hallinto-oikeus määräsi vaalit uusittavaksi virheiden ja puutteiden takia. Brax ilmoitti olevansa tyytyväinen korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisuun.

 

Brax sanoi kunnallisvaalien 2008 jälkeen Yleisradion haastattelussa, että valtuustojen puheenjohtajille pitää järjestää koulutusta vääränlaisen valtuustokäyttäytymisen tunnistamiseksi ja vihanlietsonnan kitkemiseksi. Kokoomuksen Ben Zyskowicz syytti Braxia perussuomalaisten leimaamisesta ja hätävarjelun liioittelusta. Myöhemmin Brax täsmensi, että koulutustarve ei syntynyt perussuomalaisten vaalivoitosta.

 

Brax palkittiin syksyllä 2010 Kiitos eläimiltä -eläinsuojelupalkinnolla kiitokseksi Braxin tekemästä työstä yhteiskunnallisena vaikuttajana eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi. Syksyllä 2011 EFFI myönsi Braxille Isoveli-palkinnon perusteena tekijänoikeuslakiin lisätyt pykälät, jotka mahdollistavat oikeudenhaltijoille käyttäjien yhteystietojen saamisen Internet-operaattoreilta ja verkkoyhteyden katkaisemisen ilman oikeuden tuomiota.

 

lähde

 

 

ENG:

 

Tuija Kaarina Brax (née Karvonen, born 6 January 1965 in Helsinki) is a Finnish politician and former Minister of Justice. She is a Member of Finnish Parliament, representing the Green League. She was first elected to the Parliament in 1995. She has been the Minister of Justice in Matti Vanhanen's second cabinet and Mari Kiviniemi´s cabinet.

 

She has also been a member of the Helsinki City Council from 1993 and she is active in various professional sport organizations.

 

Brax has a Master's degree in law from the University of Helsinki. Brax has also served as the Chair of the Legal Affairs Committee in the Finnish Parliament. She is married to Antti Brax. They have two children, Aarni (born 1993) and Arttu (born 1997).

 

source

09.07.2010

updated: 2013-07-23

icon Tuija Brax
icon Tuija Brax

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site. If the text contains an error, incorrect information, you want to fix it, or even you would like to mange fully the content of the profile, please contact us. contact us..

 
load menu