Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
left right

Biography Peter Blokhuis

> Netherlands > Politicians > ChristenUnie > Peter Blokhuis
Peter Blokhuis Peter Blokhuis
Peter Blokhuis
Een Nederlandse filosoof, schooldirecteur en politicus van de ChristenUnie. | A Dutch philosopher and politician.
email

DESCRIPTION OF CANDIDATE: 

Peter Blokhuis Biography

NLD: 

 

Peter Blokhuis (Baambrugge, 7 februari 1947) is een Nederlandse filosoof, schooldirecteur en politicus van de ChristenUnie.

 

Hij doorliep de hbs in Amsterdam en studeerde filosofie en kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit, waar hij vervolgens ging werken als wetenschappelijk assistent. In 1985 promoveerde hij tot doctor in de wijsbegeerte op het proefschrift "Kennis en abstraktie". In 2001 werd hij benoeming als opleidingsmanager Communicatie en Journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Sinds 2011 is Blokhuis lector aan de CHE.

 

Van 2005 tot 2012 vervulde hij de functie van partijvoorzitter van de ChristenUnie. Voordat Blokhuis voorzitter werd van de ChristenUnie was hij al lid en voorzitter van het curatorium van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie geweest. Daarnaast was hij voorzitter van de stichting Reformatorische Wijsbegeerte.

 

Blokhuis liet met name van zich horen rond de kabinetsformatie van Balkenende IV. Hij maakte samen met onder anderen André Rouvoet en Arie Slob deel uit van het zeskoppige formatieteam. In de media stelde Blokhuis dat het beter was als Rouvoet als partijleider in de Tweede Kamer zitting zou nemen, en niet in het kabinet.

 

In aanloop naar zijn vertrek als partijvoorzitter zorgde Blokhuis nog voor enige commotie door te stellen dat hij zich op de lange termijn niet kon voorstellen dat de ChristenUnie en SGP niet samen zouden gaan vanwege de groeiende secularisatie. Zijn termijn als voorzitter liep op 12 mei 2012 af. Op die datum werd hij opgevolgd door Janneke Louisa. Dat gebeurde op het CU-congres te Zwolle, bij welke gelegenheid hij ook werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Blokhuis is lid van de Protestantse Kerk in Nederland, en in het verleden van de Gereformeerde Kerken in Nederland. Hij is woonachtig in Ede.

 

bron

 

 

ENG: 

 

Peter Blokhuis (born February 7, 1947 in Baambrugge) is a Dutch philosopher and politician. From April 9, 2005 to May 12, 2012 he was Party Chairman of the ChristianUnion. He was succeeded by Janneke Louisa.

 

source

July 9, 2010 

updated: 2013-05-22

icon Peter Blokhuis
icon Peter Blokhuis

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site. If the text contains an error, incorrect information, you want to fix it, or even you would like to mange fully the content of the profile, please contact us. contact us..

 
load menu