Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
left right

Biography Gazmend Oketa

> Albania > Politicians > Fryma e Re Demokratike > Gazmend Oketa
Gazmend Oketa Gazmend Oketa
Gazmend Oketa
Politikan shqiptar. | An Albanian politician.
email
email
email

DESCRIPTION OF CANDIDATE: 

Gazmend Oketa Biography

SQI:

 

Gazmend Oketa është politikan shqiptar, Ministër i Mbrojtjes i Shqipërisë, nga 28 mars 2008 deri 2009. Ish-deputet i dorëhequr i PD-së. Themelues i partisë së qëndrës së djathtë Fryma e Re Demokratike së bashku me Bamir Topin. Do të jetë deputeti i FRD-së deri në përfundim të mandatit legjislativ dhe kryetar i partisë ad hoc.

 

Veprimtaria profesionale

  • 1993-1995: asistent pedagog në Fakultetin e Inxhinierisë së Ndërtimit;
  • 1995-1997: njësia e menaxhimit të Projektit të Bankës Botërore për Rehabilitimin e Ujësjellësit të Durrësit, specialist supervizor;
  • 1997-2001: Administrator dhe Manaxher i Shoqërisë “Teuta Konstruksion” sh.p.k.;
  • 2001 e vazhdim: aktivitet privat, Drejtues Ligjor i Firmës G&A sh. p. k.; konsulent projektues edhe për Kompani të huaja.

 

Veprimtaria politike

  • 1990: anëtar i Lëvizjes Studentore;
  • 1991: anëtar i grevës së urisë së studentëve;
  • 2003: anëtar i Këshillit Bashkiak Durrës, grupimi i PD-së;
  • 2004: Nënkryetar i Degës së PD-së, Durrës.
  • 2012: Kryetar i Fryma e Re Demokratike

 

burimi

 

 

ENG:

 

Gazmend Oketa (born 14 December 1968 in Durrës District, Albania) was the Albanian Minister of Defense. He succeeded Fatmir Mediu on March 22, 2008. He was formerly Deputy Prime Minister. He was replaced on September 17, 2009 by Arben Imami. In May 2012 Oketa with a group of Democratic Party create a new party in Albania the New Democratic Spirit (in Albanian: Fryma e Re Demokratike) called by Albanian media "The Party of President" referring to Bamir Topi.

 

source

January 16, 2013

updated: 2013-11-13

icon Gazmend Oketa
icon Gazmend Oketa

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site. If the text contains an error, incorrect information, you want to fix it, or even you would like to mange fully the content of the profile, please contact us. contact us..

 
load menu