Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
left right

Biography Franc Bogovič

> Slovenia > Politicians > Slovenska ljudska stranka > Franc Bogovič
Franc Bogovič Franc Bogovič
Franc Bogovič
Slovenski podjetnik, agronom, politik, poslanec in župan. | A Slovenian entrepreneur, agronomist and politician.
email

DESCRIPTION OF CANDIDATE: 

Franc Bogovič Biography

SLV:

 

Franc Bogovič, slovenski podjetnik, agronom, politik, poslanec, župan. * 2. februarja 1963, Veliki Kamen pri Koprivnici.

 

Po končani gimnaziji v Brežicah je študiral agronomijo na Univerzi v Mariboru. Leta 1987 se je poročil in z ženo Bojano imata tri otroke: Damjana, Katjo in Uroša. Pred ustanovitvijo družinskega podjetja 1990, je bil pet let zaposlen v podjetju Agrokombinat Krško. Do leta 1998 je uspešno razvijal družinsko podjetje, ki ga danes vodijo žena Bojana in njegova brata Maksi in Andrej. Leta 1986 je postal predsednik KS Koprivnica. Decembra 1998 je bil prvič izvoljen za župana občine Krško. Po lokalnih volitvah 2002 pa je začel svoj drugi županski mandat, leta 2006 tretji in leta 2010 četrti mandat.

 

Na državnozborskih volitvah leta 2011 je kandidiral na listi SLS; s potrditvijo poslanskega mandata mu je avtomatično prenehala županska funkcija. 2.3.2013 je na kongresu postal 7. predsednik Slovenske Ljudske stranke.

 

vir

April 10, 2013

updated: 2014-01-17

icon Franc Bogovič
icon Franc Bogovič

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site. If the text contains an error, incorrect information, you want to fix it, or even you would like to mange fully the content of the profile, please contact us. contact us..

 
load menu