Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
left right

Biography Daniel Constantin

> Romania > Politicians > Partidul Conservator > Daniel Constantin
Daniel Constantin Daniel Constantin
Daniel Constantin
Un politician român, președinte al Partidului Conservator. | A Romanian politician. The current Minister of Agriculture.
email

DESCRIPTION OF CANDIDATE: 

Daniel Constantin Biography

RON:

 

Daniel Constantin (n. 26 iunie 1978, București) este un tânăr politician român, președinte al Partidului Conservator, în perioada aprilie-octombrie 2009 a ocupat funcția de Director General la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

 

Absolvent al facultății de Zootehnie (în 2002) și masterand al Facultății de Management, Managementul Calității și Inovației, (în 2004) de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, a trecut pe rând prin mai multe funcții, ca director al APIA, evaluator la Banca Mondială în cadrul proiectului MAKIS, și coordonator al Corpului Consilierilor de Integrare Europeana din cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale la Ministerul Integrării Europene.

 

Pe 7 mai 2012 a fost numit Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în guvernul Ponta.

 

Cariera politică

Președintele PC

În 2006, Daniel Constantin s-a înscris în Partidul Conservator (PC), unde a coordonat coordonat activitatea Departamentului de Fonduri Europene. În 2010, în urma unui congres extraordinar, a fost ales președinte al PC, cu sprijinul fondatorului partidului, Dan Voiculescu. Astfel, Daniel Constantin a devenit cel mai tânăr președinte de partid din România.

 

Ministru al Agriculturii

Daniel Constantin a fost numit în 2012 ministru al agriculturii în guvernul Ponta. Portofoliul agriculturii și numirea lui Constantin în acest post a fost anunțat de premierul Ponta înaintea prezentării componenței guvernului, ceea ce a arătat că poziția sa era stabilită înaintea negocierilor pentru celelalte portofolii.

 

Daniel Constantin are o datorie personală de aproape 300.000 de euro față de Dan Voiculescu. Ministerul Agriculturii, aflat sub conducerea lui Daniel Constantin, este în litigiu cu grupul GRIVCO, controlat de Voiculescu, acuzând un prejudiciu de 60 de milioane de euro, în urma privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Voiculescu a fost trimis in judecată în decembrie 2008, în dosarul privind privatizarea ICA, companie de stat achiziționată de Voiculescu de la stat după ce a fost subevaluată cu peste 60 de milioane de euro. Astfel, Constantin este suspectat de a fi fost numit ministru doar pentru a-i elimina.

 

La data de 9 decembrie 2012 a câștigat funcția de deputat de Argeș.

 

surcă

 

 

ENG:

 

Daniel Constantin (born June 26, 1978) is a Romanian politician. A 2002 graduate of Bucharest's University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine, with a degree in zootechnical engineering, he joined the Conservative Party in 2006, becoming its president in 2010. In the Victor Ponta cabinet, he serves as Agriculture Minister since 2012.

 

source

2013-04-02

icon Daniel Constantin
icon Daniel Constantin

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site. If the text contains an error, incorrect information, you want to fix it, or even you would like to mange fully the content of the profile, please contact us. contact us..

 
load menu