Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
left right

Biography Adri van Heteren

> Netherlands > Politicians > Staatkundig Gereformeerde Partij > Adri van Heteren
Adri van Heteren Adri van Heteren
Adri van Heteren
Een Nederlandse predikant van de Christelijke Gereformeerde Kerken. | A Dutch Christian minister in the CGK and politician. The chairman of the SGP.
email

DESCRIPTION OF CANDIDATE: 

Adri van Heteren Biography

NLD:

 

Adri van Heteren (Gouda, 5 oktober 1951) is een Nederlandse predikant van de Christelijke Gereformeerde Kerken. Sinds 2000 is hij verbonden aan de Eben Haëzerkerk in Urk, een kerkelijke gemeente met ruim 1500 leden, die behoort tot de stroming rond het behoudende blad Bewaar het Pand. Sinds 28 februari 2004 is hij ook partijvoorzitter van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP). Alhoewel de partijvoorzitter lid is van het dagelijks bestuur, heeft dit voorzitterschap bij de SGP voornamelijk een symbolische betekenis. De partijorganisatie wordt aangestuurd door de algemeen voorzitter, die tevens de communicatie naar buiten toe verzorgt. De fractievoorzitter in de Tweede Kamer geldt als de politiek leider en treedt in hoofdzaak op als politieke partijvertegenwoordiger.

 

Tijdens de viering van het negentigjarig bestaan van de SGP in 2008 haalde dominee annex voorzitter Van Heteren in de hervormde Oude Kerk van Putten de oudtestamentische profeet Amos aan. In diens tijd liet men zich niets gelegen liggen aan wat in de Bijbel staat geschreven en Van Heteren vroeg zich af of dat in de huidige tijd ook zo is. Verder deed hij een appèl op de overheid om op te komen voor het christelijk geloof en verkeerde godsdienstige voorstellingen tegen te gaan.

 

Er bestaat een andere SGP'er met een bijna gelijkluidende naam. Het betreft Arie van Heteren, gemeenteraadslid van Westland.

 

bron

 

 

ENG:

 

Adri van Heteren (b. October 5, 1951 in Gouda) is a Dutch Christian minister in the Christian Reformed Churches and politician. He is chairperson of the Reformed Political Party (SGP).

 

source

July 12, 2010

updated: 2013-05-22

icon Adri van Heteren
icon Adri van Heteren

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site. If the text contains an error, incorrect information, you want to fix it, or even you would like to mange fully the content of the profile, please contact us. contact us..

 
load menu