Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
left right

> Macedonia > Politicians > Bashkimi Demokratik për Integrim > Rizvan Sulejmani
Ризван Сулејмани  Ризван Сулејмани 
Ризван Сулејмани 
Mакедонски политичар, заменик-министер за одбрана и министер за локална самоуправа. | A Macedonian politician.
email

DESCRIPTION OF CANDIDATE: 

Ризван Сулејмани

MAC:

 

Ризван Сулејмани (албански: Rizvan Sulejmani; Љубин, Скопско, 8 јануари 1957) е македонски политичар, поранешен пратеник на ПДП, заменик-министер за одбрана и министер за локална самоуправа во Владата на СДСМ и на ДУИ и директор на Институтот за политички и мултикултурни студии.

 

Биографија

Сулејмани е роден на 8 јануари 1957 година во Скопско Љубин. Дипломирал на Електротехничкиот факултет во Скопје, а магистрант е на Европски интеграции и комуникации. Добро знае англиски, а се служи и со францускиот јазик.

 

Сулејмани на функцијата министер за локална самоуправа, дошол од функцијата заменик на министерот за одбрана што ја извршувал од 12 ноември 2002 година, до формирањето на владата на Владо Бучковски.

 

Во периодот од 1996 до 2002 година Сулејмани бил пратеник во македонското Собрание, член на повеќе негови комисии, како и член на Делегацијата на Парламентот на Република Македонија во Парламентот на НАТО.

 

По дипломирањето, Ризван Сулејмани работи како професор во гимназијата „Зеф Љуш Марку”, а потоа и како раководител на Компјутерскиот центар во Републичкиот трудов инспекторат.

 

извор

March 22, 2012

updated: 2013-07-10

icon Rizvan Sulejmani
icon Rizvan Sulejmani

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site. If the text contains an error, incorrect information, you want to fix it, or even you would like to mange fully the content of the profile, please contact us. contact us..

 
load menu