Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Zoran Milanović

Zoran Milanović: Neka se Kosor očituje uvodi li porez ...

Zoran Milanović 55%

button ElectionsMeter.com

... na aktivu banaka

 

Zoran Milanović predlaže Vladi uvođenje poreza na dividendu i kapitalnu dobit čime bi se oporezivao luksuz.

 

Zoran Milanović: Neka se Kosor očituje uvodi li porez na aktivu banaka- Pozivam premijerku da se što prije jasno očituje koje su namjere Vlade, odnosno postoji li namjera da se uvede porez na aktivu banaka i pitam je li svjesna koje to posljednice može izazvati? Nisam ni sanjao da ću se naći u situaciji da govorim ne u korist banaka, nego u prilog zdravog razuma jer podsjećam da je 1. travnja prošle godine SDP uputio prijedlog da se uvede porez na kamate iznad 9,5 posto. Tada je taj naš prijedlog odbijen i tada je premijer bio Sanader i Hrvatska je kao i ostatak svijeta ušla u recesiju, a kamate na kredite građana i gospodarstva su rasle, ovim je riječima na današnjoj tiskovnoj konferenciji predsjednik SDP-a Zoran Milanović uputio još jedan kritički udarac premijerki i njezinoj Vladi.

 

Milanović je naglasio da Hrvatska u ovoj godini neće završiti u plusu, odnosno neće ostvariti gospodarski rast. Usto, kazao je da se sada posve krivo govoori o namjeri uvođenja poreza na dobit banaka a ljudi ne shvaćaju da porez na dobit banaka već postoji.

 

- Sad se zapravo radi o porezu na bankovnu aktivu, to je prije mjesec dana uvela Mađarska po stopi od 0,50 posto no to nigdje nije dočekano s odobravanjem. Naporosto, to je loše iskustvo. Uvođenje takvog poreza ne podržava ni Guverner, ni struka ni savjetnici premijerke. Premijerka o tome malo govori no ona bi se jasno morala izjasniti što smjera jer ovakva odluka ne smije biti impresija s jednog premijerkinog puta. Donese li se ovakva odluka, ona bi bila iznimno štetna i služila bi isključivo da se nakon ukidanja kriznog poreza zakrpa proračun i deficitna rupa, kazao je Milanovć i opet Vladi predložio da se uvede porez na dividendu i kapitalnu dobit čime bi se oporezivao luksuz te izrazio čuđenje

 

- Ako to imaju druge zemlje, zašto to nema i Hrvatska?

 

- Ova Vlada u proračunu za 2010. u projekciji rashoda nije predvidjela uštediti niti jednu jedinu kunu. SDP se, kako na razini zemlje, tako na razini Zagreba, zalaže za realan proračun. i realan te izbalansiran rebalans. Osvrnuo se Milanović na predstojeći novi rebalans proračuna.

 

Izvor: dalje.com (20. KOLOVOZA 2010.)


martina -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Croatia > Politicians > Zoran Milanović
 
load menu