Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Zoran Milanović

Zašto Milanović nije ljut?‎

Zoran Milanović 55%

button ElectionsMeter.com

 

MOGLO bi se to nazvati Josipovićevim poučkom.

Zoran Milanović pokazao je u Nedjeljom u dva da je odlučio prekopirati strategiju Ive Josipovića s predsjedničkih izbora.

Ne zamjerati se nikome i podilaziti svakome, bježati od teških riječi, ali zvučati smrtno ozbiljno, voditi svoju kampanju i ne obazirati se na protivničku, ignorirati uvrede i ne uzvraćati na napade. Prikazati se kao alternativa, ali ne ulaziti pritom u detalje.

Čak se i druga strana u ovoj kampanji ponaša kao Milan Bandić u predsjedničkoj: podilazi Crkvi, budi desnicu, huška branitelje, plaši narod crvenom Hrvatskom, vrijeđa, ponižava i cinično laže.

Supstanca nije važna

Josipoviću je takav pristup prošao. Milanović vjeruje da će proći i njemu. Misli da supstanca zapravo nije važna.

U nedjeljnom tv nastupu do izražaja je došla još jedna ključna stvar: Milanović, naime, nije ljut.

Nije ljut zbog stanja u zemlji (čak govori da je bolje nego u drugim zemljama), nije ljut zbog osmogodišnje vladavine HDZ-a, nije ljut zbog njegove prljave kampanje, nije ljut kad mu EPH podvaljuje u intervjuima, nije ljut čak ni zato što nije još uspio prodati stari stan da vrati kredit za novi. Ljut je samo zato što je Ante Gotovina osuđen u Haagu.

To je zanimljivo, jer njegovi birači su ljuti. Mnogi su čak i bijesni. I dobrim dijelom glasat će za Kukuriku koaliciju zato da konačno maknu s vlasti taj pokvareni, lažljivi, kriminalni HDZ.

Na koga bjesni Milanović?

A onda šef oporbe, onaj koji priznaje da "ima napade bijesa", izbjegava na bilo kakav način napasti taj HDZ, polemizirati s njim, kritizirati ga... Na što onda bjesni ako ne bjesni na ovaj HDZ?

...

 

Piše: Tomislav Klauški
Objavljeno. prije 7 sati

 

 

2011-10-10

Pročitajte cijeli članak: www.index.hr

2011-10-10


amalia -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Croatia > Politicians > Zoran Milanović
 
load menu