Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Wouter Van Besien

Wouter Van Besien roept Stijn Meuris op toch te stemmen

Wouter Van Besien 44%

button ElectionsMeter.com

Groen!-voorzitter Wouter Van Besien heeft nu ook gereageerd op de actie van Stijn Meuris. Die liet via Facebook weten dat hij niet zou gaan stemmen. Van Besien begrijpt de teleurstelling van Meuris maar roept hem op toch te gaan kiezen: "Je verandert de politiek niet door er van weg te blijven."

 

Wouter Van Besien"Maar toch... Ik krijg het niet over mijn hart om je gelijk te geven", schrijft de Groen!-voorzitter. "Je noemt jezelf een ‘klant’ van de overheid en je doet nu aan consumentenboycot."

 

Meerwaard

 

"Maar eigenlijk ben je geen klant, je bent aandeelhouder. Je actie zal dus alleen maar je eigen aandeel in waarde doen zakken. Dat lijkt me geen slimme manier van actie voeren. Je verandert de politiek niet door er van weg te blijven. Je laat het over aan anderen."

 

Van Besien vindt dat politici nu zelf duidelijk moeten maken dat politiek wel een meerwaarde heeft en dat politiek oplossingen kan bieden.

 

"Maar uiteindelijk blijft het je eigen keuze. Het goede aan de democratie die we beiden koesteren, is dat ik het volledig oneens mag zijn met jou en omgekeerd. Ik ga. die zonnige zondag in juni alvast stemmen, want politiek is te belangrijk om aan de anderen over te laten."

 

Bron: hbvl.be (5.5.2010)


cici -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

 
load menu