Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Vjekoslav Bevanda

Vjekoslav Bevanda: BiH je daleko od bankrota

Vjekoslav Bevanda 40%

 

Drugi put u posljednjih nekoliko godina Mostarac Vjekoslav Bevanda izabran je za ministra godine u izboru čitalaca "Nezavisnih novina".

 

Prvi put kao ministar finansija u Vladi FBiH, ovoga puta kao predsjedavajući Vijeća ministara BiH. Oba puta sasvim zasluženo.

 

Naoko pomalo neobičnog imidža, s neizbježnom minđušom u uhu, Bevanda na sagovornika ipak ostavlja dojam odgovornog premijera, realnog političara, ekonomiste koji u svakom trenutku vlada materijom i uvjerava da ima izlaz iz teške ekonomske krize koja je svom silinom poklopila našu zemlju i njene žitelje.

 

"Moramo hrabro i otvorenih očiju gledati u ono što stoji pred nama. Administracija je rak-rana bh. društva, jer je toliko brojna na svim nivoima, a uz to nije u službi građana, jer je neefikasna. Niko više ne priča o realnom sektoru, o gospodarstvu, a posebno o privatnom sektoru. Gledali su me kao babarogu kada sam počeo pričati o tome, ali i sada mislim da je privatni sektor zamajac razvoja", kaže Bevanda u intervjuu za "Nezavisne".

 

Za tešku političku situaciju u Federaciji BiH glavnog krivca vidi u visokom predstavniku Valentinu Incku.

 

"Mislim da će blokada trajati sve dok ljudi koji su dobili minoran broj glasova ne prestanu umišljati da su bogovi. Nigdje na svijetu nemate da parlament ima jednu većinu, a potpuno drugu kompoziciju u izvršnoj vlasti", ističe on.

...

 

 

Almedin Ši&sca. on;ić - 22.12.2012

Pročitajte više: www.nezavisne.com

2013-01-14


amalia -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

 
load menu