Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Szijjártó Péter

Szijjártó is Orbánnal bukik majd

Szijjártó Péter 25%

button ElectionsMeter.com

„Szijjártó Péter jót nevetgélt pénteken. Miért is ne tette volna, a forradalmi kormány története legsikeresebb hetén van túl: a forint historikus rekordokat döntött, nem akad komolyan vehető hitelminősítő a világban, amely ne a bóvli kategóriába sorolná Magyarországot, s a remek alaptörvény is hatályba lépett. Meglehet azonban, hogy a politikus nem is e diadalsorozatnak örült. A miniszterelnök szóvivője ugyanis úgy röhögcsélt a kamerák kereszttüzében, mintha akkor értesült volna arról, hogy hiába tárgyal Simor András a kormányfői randevún, Orbán Viktor fogadott egy szögletzászlóban Simicska Lajossal, hogy a 350 forintos álomhatár fölé tudja küldeni az euróárfolyamot.” –írja Pető Péter a Népszabadságban.

 

A szerző szerint ez már azonban a fantasy műfajba sorolható. „Szijjártó azon kacagott, amit éppen spirituális vezetőjétől hallott. A Hvg.hu újságírója ugyanis a jegybankelnök és a miniszterelnök találkozója után arról érdeklődött Orbántól, felelősnek tartja-e magát a forint gyengülése miatt. Válaszként a miniszterelnök közölte: a jegybankelnök felelőssége nem merült fel. Az újságíró nem tágított, tovább kérdezett a felelősségről: „Nem a jegybankelnök úr, hanem ön, miniszterelnök úr”. Mire a Fidesz elnöke lényegében megismételte az előbbi választ.”

 

Pető Péter szerint e „cinikus farolás” fakasztott mosolyra Szijjártót. És ez nem lett volna másképp akkor sem, ha például Gyurcsányról kellene sajtótájékoztatót tartania. „Abban a nevetésben manifesztálódott mindaz, ami az Orbán-kormány: a gőg, a cinizmus, a felsőbbrendűségi tudat, az úri pimaszság, az alázat hiánya, a realitásoktó. független önimádó derű.”

 

Bővebben: Hírszerző (2012.01.09.)


eva -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

 
load menu