Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Szabó Tímea

Szabó Tímea - LMP: a jobboldali kabinet felelőssége kiemelke

Szabó Tímea 52%

button ElectionsMeter.com

Az LMP: a jobboldali kabinet felelőssége kiemelkedő

 

Az LMP álláspontja szerint a romák társadalmi felzárkóztatása, a kirekesztés megszüntetése olyan beruházás, amely nélkül nincs versenyképes és élhető ország.

 

Szabó Tímea, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője a roma világnap, április 8. alkalmából kiadott közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy Magyarországon „a rendszerváltás egyik legnagyobb vesztesei a mélyszegénységben élő romák”. Őket egyszerre sújtja az eddigi kormányok munkahelyteremtési kudarca, az esélymegvonó oktatási rendszer, és a velük szemben a mindennapokban megjelenő gyanakvás, diszkrimináció.

 

Az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottságának alelnöke szerint az elmúlt húsz év elhibázott társadalompolitikáját csak összehangolt és határozott lépésekkel lehet korrigálni. A tavaly megjelent nemzeti roma stratégiában vázolt célok megvalósulása csak akkor képzelhető el, ha a kormány gyökeresen változtat eddigi hozzááll´sán és gyakorlatán.

 

Szerző: MTI 

 

Bővebben: hvg.hu (2012. április 08.)


christie -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Hungary > Politicians > Szabó Tímea
 
load menu