Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Sverigedemokraterna

Sverigedemokrat riskerar uteslutas ur fackförbund

Sverigedemokraterna 39%

Ordföranden för Sverigedemokraterna i Motala, Fredrik Lantz, riskerar att uteslutas ur Transport. Markus Pettersson som är utredningschef på fackförbundet menar att det är oförenligt med fackets stadgar om människors lika värde att vara aktiv i Sverigedemokraterna.

 

– Utifrån deras principprogram så skiljer de på människor och människor. Deras principprogram och deras politiska ställningstaganden är oförenliga med våra stadgar helt enkelt, säger Pettersson till Expo.se

 

Det var efter att Lantz blev ordförande för Sverigedemokraterna i Motala som ett uteslutningsärende öppnades av Transport. Pettersson säger att det bara är sverigedemokrater aktiva i distriktsstyrelser eller på förtroendeposter som inte får vara med i förbundet eftersom de då jobbar för att bedriva sin politik. Han säger att Transport inte är intresserade a. vad människor röstar på.

 

Läs mer: EXPO (2012-01-03)


Danda77 -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Sweden > Parties > Sverigedemokraterna
 
load menu