Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

SDP tyrmää Irlanti-takuut:

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue 40%

button ElectionsMeter.com

 

(Lehtikuva/Vesa Moilanen)

 

SDP:n eduskuntaryhmä aikoo äänestää Irlanti-tukipakettia vastaan.

Eduskuntaryhmä päätti asiasta yksimielisesti. SDP esittää hallitukselle epäluottamusta.

- Hallituksen koko finanssikriisin hoito on ollut epäonnistunutta. Hallitus on myös epäonnistunut Irlanti-paketin neuvoitteluissa, SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen totesi.

Hänen mukaansa kaikille SDP:n asettamille ehdoille löytyi ymmärrystä. Suomi lähti "hyvin terhakkaana neuvotteluihin", mutta mitään ehtoja ei paketista kuitenkaan löydy.

- On kestämätöntä ajatella, että Irlanti voi jatkossakin jatkaa 12,5 prosentin yritysverolla, kun Suomessa maksamme siitä 26 prosenttia.

 

Keväällä paalutettu linja pitää

Urpilainen huomautti, että puolueen linja on pysynyt samana jo viime keväästä lähtien.

SDP tarjosi silloin hallitukselle neuvotteluita Kreikka-tukipaketin ehdoista. Ne liittyivät koko rahoitusmarkkinajärjestelmän uudistamiseen.

- Kreikan kriisi ja Irlannin kriisi eivät ole euron kriisejä ensisijaisesti, vaan kysymys on markkinajärjestelmän epäkohdista. Siitä, että markkinat ovat toimineet ilman riittävää valvontaa ja sääntelyä.

SDP:n mielestä pelisäännöt pitää laittaa uusiksi, jotta kriisit voidaan tulevaisuudessa ennaltaehkäistä. Urpilaisen mukaan se edellyttää muun muassa rahoitusmarkkinaveron käyttöönottoa.

- On kestämätön tilanne, että voitot laitetaan yksityisiin taskuihin, ja tappiot maksatetaan veronmaksajilla. Pankkien ja sijoittajien pitää osallistua vastuunkantoon.

Lisäksi SDP:n mielestä tuen on oltava avointa, kohdennettua ja vastikkeellista.

 

SUVI HAUTANEN

 

 

01.12.2010

Lähde: www.verkkouutiset.fi

2010-12-25


Sally -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

 
load menu