Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Socijaldemokratska partija Hrvatske

Recesija je srezala troškove svima, osim HDZ-u i SDP-u! ‎

Socijaldemokratska partija Hrvatske 44%

button ElectionsMeter.com

 

Za razliku od prošlih izbora kada su stranke trošile koliko su htjele, na predstojećim će izborima prvi put biti limitirane novim Zakonom o financiranju političkih stranaka.
Prije četiri godine sve su stranke zajedno potrošile gotovo 100 milijuna kuna, što je iz današnje perspektive gotovo nestvaran iznos. Jedino HDZ i Kukuriku koalicija u predstojećoj kampanji planiraju potrošiti kao i 2007., oko 15 milijuna kuna svaka, ili upravo onoliko koliko je maksimalno dozvoljeno. Sve ostale stranke ponašat će se u skladu s kriznim vremenima.
Primjerice, HSLS će, prema riječima predsjednika Darinka Kosora, potrošiti maksimalno dva milijuna kuna koja će namaknuti isključivo od članarina i donacija (među kojima i donacija članova), jer stranka financijski ne stoji sjajno. Zato će kampanju zasnivati na neposrednim susretima s građanima, tribinama i manjim skupovima, dok će medijsko oglašavanje biti skromno. Iako su za kampanju unajmili agenciju Design sistem, marketinškog stručnjaka Borisa Maleševića, sve će to, prema riječima vodećih ljudi stranke, biti vrlo skromno.

...

 

 

11.10.2011

Pročitajte cijeli članakwww.glas-slavonije.hr

2011-10-11


amalia -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

 
load menu