Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Socialni demokrati

Vodja PS SD Matjaž Han: “Poslanci SD bomo opravili ...

Socialni demokrati 42%

... pogovor s kandidatoma za predsednika Računskega sodišča.”

 

Pri predsedniku republike Borutu Pahorju so se danes nadaljevali posveti s predstavniki poslanskih skupin v DZ o kandidatih za novega predsednika Računskega sodišča. Prvega današnjega posveta se je udeležil Matjaž Han, vodja poslanske skupine Socialnih demokratov. Po posvetu je medijem povedal je, da bodo poslanci SD oba kandidata – Tomaža Vesela in Natašo Prah – povabili na pogovor in se nato odločili, koga bodo podprli.

 

Han je spomnil, da je Računsko sodišče po ustavi najvišji kontrolor državnih sredstev, zato je treba biti pri tem po njegovem še posebej pozoren. “Poslanska skupina SD bo, tudi na pobudo predsednika republike, sprejela oba na pogovor in se na podlagi tega odločila, kateremu bomo dali podporo v DZ,” je v izjavi za medije povedal Han.

 

Trenutno sta za njih sicer sprejemljiva oba, saj imata kompetence. “Končno odločitev pa bomo sporočili predsedniku države po pogovoru z obema, ker je bila to tudi želj. predsednika republike,” je dejal vodja PS SD.

 

Preberite več: SOCIALNI DEMOKRATI (5. April, 2013)


cici -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Slovenia > Parties > Socialni demokrati
 
load menu