Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Slavica Đukić Dejanović

Đukić Dejanović: Značajni uspesi Vlade u vremenima krize

Slavica Đukić Dejanović 50%

button ElectionsMeter.com

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas da je Vlada Srbije u protekle dve godine u "izuzetno teškim okolnostima" postigla značajne uspehe na putu ka Evropskoj uniji i da je učinila dosta da građani Srbije u što manjoj meri osete posledice ekonomske krize.

 

Slavica Đukić-Dejanović"Za dve godine, Vlada Srbije je u izuzetno teškim okolnostima obavljala mnoge izvršne aktivnosti u okviru podele vlasti i učinila izuzetno dobre korake da građani Srbije u što manjoj meri osete ekonomsku krizu koja se nadovezala na krizu u kojoj smo već bili", rekla je Đukić Dejanović Tanjugu, povodom dvogodišnjice mandata vlade premijera Mirka Cvetkovića.

 

Ona je napomenula da koraci Cvetkovićevog kabineta na putu liberalizacije viznog režima i daljeg integrisanja i savladavanja mape puta ka EU "zaslužuju i pohvalu i podršku".

 

"Ne mogu se složiti sa onima koji kažu da vlada može dobiti tek prelaznu ocenu zbog toga što su ministri, na čelu sa Cvetkovićem, kvalitetno radili, a da li će u boljim vremenima ova ista vlada pokazati više, ja u to čvrsto verujem", istakla je predsednica srpskog parlamenta.

 

Osvrćući se i na rad najvišeg zakonodavnog tela u protekle dve godine, Đukić Dejanović je istakla da je parlament "iz stanja blokade došao u stanje potpunog funkcionisanja", te da više nije kočničar daljih procesa razvoja Srbije.

 

Zbog toga sam više nego zadovoljna", napomenula je predsednica Skupštine Srbije, koja je u prvoj polovini mandata usvojila više od 450 zakona i drugih akata.

 

Đukić Dejanović je izrazila očekivanje da će u drugoj polovini mandata Vlada Srbije i Skupština Srbije raditi na daljoj realizaciji proklamovanih ciljeva - očuvanju teritorijalne celovitosti i integriteta zemlje, ulasku Srbije u EU, borbiprotiv korupcije i kriminala i stvaranju boljih ekonomskih uslova za kvalitetniji standard i život građana.

 

Izvor: BLIC Online (07. 07. 2010.)


marta27 -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

 
load menu