Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Sharon Dijksma

Dijksma stimuleert duurzame tuinen, parken en plantsoenen

Sharon Dijksma 50%

 

Meer inheemse planten en vaker duurzame materialen gebruiken. Dat is waar de staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma zich hard voor maakt. Samen met de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Wilma Mansveld, de branchevereniging voor professionals in het groen (VHG) en NL Greenlabel sloot ze de Green Deal ‘Levende Duurzame Buitenruimtes’.

 

Dijksma gaf zelf het goede voorbeeld door samen met TV-tuinman Lodewijk Hoekstra in Madurodam het dak van een nieuwbouwwoning te beplanten met sedum, een duurzame vetplant. Het beplanten van daken is een voorbeeld van hoe je kunt bijdragen aan het vergroenen van Nederland. En het is goed voor de biodiversiteit, waterafvoer en dient ook nog als isolatie.

 

Duurzaam tuinieren

Sharon Dijksma: "Ook consumenten kunnen een grote bijdrage leveren door hun tuin op een verantwoorde wijze in te richten en te onderhouden. Een groene leefomgeving, in je eigen wijk, is belangrijk. Ook voor de kinderen die er spelen." Bij de aanschaf van producten en materialen kunnen consumenten erop letten dat die kunnen worden gerecycled en lang meegaan. Zorgvuldig gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, kunstmest en water is noodzake. ijk. Er zijn genoeg alternatieven voorhanden.

...

 

 

15-05-2013

Leer mees: www.rijksoverheid.nl

2013-05-24


amalia -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

 
load menu