Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Samostalna demokratska srpska stranka

HSS i SDSS: Sanader nije tražio da glasamo o Ini ‎

Samostalna demokratska srpska stranka 30%

button ElectionsMeter.com

 

ZAGREB - U optužnici protiv bivšeg premijera Ive Sanadera Uskok tvrdi da su članovi Predsjedništva HDZ-a i ministri iz te stranke unisono podržali izmjene dioničarskog ugovora Ine zato što su vjerovali Sanaderu da su one dobre za Hrvatsku. Što je, međutim, s članovima Sanaderove vlade koji nisu bili članovi HDZ-a, a ipak su glasovali - za? Njih se ni ne spominje u optužnici kojom se tereti Sanadera da je s MOL-om dogovorio deset milijuna eura mita kako bi mađarskoj kompaniji predao većinska upravljačka prava u Ini. Istražitelje nije nimalo zanimalo što bi o svemu mogli reći HSS-ovi ministri Damir Bajs i Božidar Pankretić, SDSS-ov potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac, potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič, te neovisni ministri Tomislav Karamarko i Ivan Šimonović, koji su svi na Vladinoj sjednici 29. siječnja 2009. također podržali spomenuti ugovor.
Josip Friščić prisjeća se koalicijskog sastanka na kojem je Polančec prezentirao što je dogovoreno s MOL-om.
- Polančec je tom prilikom govorio da je u danim okolnostima, s obzirom na ugovor Račanove vlade iz 2003. i zahtjeva MOL-a, postigao maksimum.

...

 

D. Ciglenečki/J. Marić

 

 

28.9.2011

Pročitajte cijeli članakwww.glas-slavonije.hr

2011-10-11


amalia -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

 
load menu