Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Rik Grashoff

Rik Grashoff derde kandidaat voorzitterschap GroenLinks

Rik Grashoff 50%

 

Voormalig Tweede Kamerlid Rik Grashoff is een van de drie kandidaten voor het voorzitterschap van GroenLinks. Dat maakte de partij vandaag bekend, meldt persbureau Novum. Grashoff moet het opnemen tegen de Leidse fractievoorzitter Pieter Kos en adjunct-directeur van de Natuur en Milieufederatie Utrecht Lot van Hooijdonk.

 

De 51-jarige Grashoff is van huis uit civiel ingenieur. Eerder was hij voor GroenLinks wethouder in Delft en Rotterdam. Van 2010 tot 2012 was hij Kamerlid. Hij maakte deel uit van de commissie-de Wit, die de aanpak van de kredietcrisis onderzocht. Bij de verkiezingen van september stond hij zesde op de lijst van GroenLinks. De partij haalde vier zetels.

 

Ook voor de andere functies in het partijbestuur werden zaterdag de kandidaten gepresenteerd. In totaal zijn er vijftien kandidaten voor zeven posities. Het partijcongres van GroenLinks kiest op 3 maart wie de nieuwe v. orzitter en de overige bestuursleden worden.

...

 

 

door Niels Posthumus

9 februari 2013

Lees meer: www.nrc.nl

2013-05-24


amalia -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Netherlands > Politicians > Rik Grashoff
 
load menu