Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Retkes Attila

Megbízhatóság: Dávid, Mesterházy és Retkes a ...

Retkes Attila 23%

button ElectionsMeter.com

... sereghatók között

Egers zegi Krisztina volt úszóbajnokot, Kemény Dénes vízilabdaedzőt és Rubik Ernő feltalálót választották a legmegbízhatóbb magyarnak azon a felmérésen, amelyet a Reader's Digest magazin megbízásából idén januárban végeztek.

 

A Reader's Digest megbízásából a Capital Research Piackutató Intézet végezte a felmérést, amelynek során 500, véletlenszerűen kiválasztott magyar felnőttet kérdeztek meg. Egyestől ötösig terjedő skálán pontoztak 100 közismert személyiséget. Az egyes azt jelentette, hogy egyáltalán nem bízik, az ötös pedig, hogy teljességgel megbízik az adott személyben.

 

A tíz legmegbízhatóbb közismert személyiség között három nő szerepel, mindhárman sportolók: Egerszegi Krisztinán kívül Polgár Judit sakkozó és Kovács Katalin kajakozó. Három férfi sportoló is szerepel az első tízben: Kemény Dénes vízilabdaedző, Erdei Zsolt ökölvívó, Besenyei Péter műrepülő. A magazin által megkérdezett szociálpszichológus szerint a sporthoz a fair play képzete, a valódi teljesítmény megbecsülése társul. Ezért is lehet az, hogy az emberek arról, aki a sportot sikeresen képviseli, szívesen elhiszik, hogy a hétköznapi életben is nyíltszívű és becsületes.

 

A hat sportolón kívül az első tízbe választották Rubik Ernő feltalálón kívül Papp Lajos szívsebészt, Bálint György kertészt és Kozma Imre atyát, a Máltai Szeretetszolgálat vezetőjét.

 

A politikusok az első ötvenbe be sem kerültek, közülük az első három: Kósa Lajos debreceni polgármester (58.), Schmitt Pál sportvezető, a Fidesz alenöke (61.) és Sólyom László államfő (70.).

 

A lista utolsó 5 helyezettje: Dávid Ibolya MDF-elnök, Demszky Gábor főpolgármester, Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelölt. e, Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, Benkő Dániel tévés személyiség, Retkes Attila SZDSZ-elnök.

 

Forrás: FH, hírTV (2010-03-26)


martina -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Hungary > Politicians > Retkes Attila
 
load menu