Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Populariteten til Norge

Norge vil forbyde fætterkusine-ægteskab

Populariteten til Norge, I like 41%

button ElectionsMeter.com

 

Det norske regeringsparti Arbeiderpartiet arbejder på forslag om forbud mod ægteskab mellem fætre og kusiner. Arbeiderpartiet i Norge er på vej med et forslag om at forbyde, at en fætter gifter sig med sin kusine.

Udenrigsminister Jonas Gahr Støre har stået i spidsen for arbejdet med en rapport om sagen i partiets integrationsudvalg.

Rapporten fremlægges onsdag, og i den står, at det bør overvejes at indføre forbud mod fætterkusine-ægteskaber, skriver avisen Verdens Gang.

Ingvild Heier er børnelæge på børneafdelingen på Oslos Universitetssygehus, og hun siger, at hun er træt af fortielser af medfødte sygdomme hos indvandrerbørn, hvor mor og far er af samme slægt.

Hun skriver mandag i en kronik i Verdens Gang, at norske læger dagligt ser medfødte misdannelser og alvorlige sygdomme hos indvandrerbørn, hvor årsagen til sygdommene er, at de er børn af fætterkusine-ægteskaber.

- Jeg går ud med det her af hensyn til endnu ufødte børn. For deres skyld bør ægteskab mellem søskendes børn forbydes, siger hun.

Jonas Gahr Støre siger, at Arbeiderpartiet vil foreslå et forbud, både af sundhedsmæssige årsager og som et middel mod tvangsægteskaber.

- Vi er helt klare på, at med den forskning, der findes nu, så må det forbydes. Kendsgerningerne er meget tunge: dødfødte, spædbørnsdød, dødsfald i ung alder og en lang række sygdomme, siger Støre til avisen.

Lægen og forskeren Heier siger, at ægteskab mellem fætre og kusiner sker mest blandt pakistanske indvandrere i Norge, men det ses også blandt tyrkere og marokkanere.

Jonas Gahr Støre understreger, at e forbud mod fætterkusine-ægteskaber i givet fald vil gælde alle, ikke kun indvandrere.

 

 

07.02.2011

Kilde: www.jv.dk

07.02.2011


parass -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

 
load menu