Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Politička situacija u Srbiji

Rim ratifikovao SSP Srbije i Evropske unije

Politička situacija u Srbiji, задовољан 17%

button ElectionsMeter.com

Italija je ratifikovala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU-Srbija kao četvrta zemlja koja je usvojila taj dokument, javila je italijanska agencija Ansa.


BEOGRAD - Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju usvojen je u Senatu u utorak, a prethodno je prihvaćen i u Donjem domu parlamenta.

 

- Ovim glasanjem Italija želi da ukaže Srbiji da treba da gleda u budućnost, to jest, punu integraciju svih balkanskih zemalja u EU, a ne u prošlost sukobljavanja, koja nije u skladu sa evropskom perspektivom - rekao je italijanski ministar spoljnih poslova Franko Fratini poslije usvajanja dokumenta.

 

Prema njegovim riječima, unapređenje procesa evropske integracije Srbije jedan je od prioriteta spoljne politike Italije prema zemljama zapadnog Balkana, zbog vodeće uloge koju ta zemlja ima u pogledu stabilnosti regiona.

 

Ministarstvo spoljnih poslova Italije navelo je u saopštenju da je brzina kojom je ratifikovan Sporazum "posebno značajna i ukazuje na lično zalaganje ministra Fratinija i svih političkih snaga s ciljem napretka približavanja Srbije EU, i šire gledano, cijelog zapadnog Balkana".

 

Kada stupi na snagu, SSP će postati realan pospješitelj rasta demokratskih institucija i pravne države Srbije i primjer za ugled ostalim zemljama zapadnobalkanskog regiona, navodi se u saopštenju.

SSP EU-Srbija ratifikovale su do sada Španija, Malta i Bugarska.

 

Napredak

 

< p>Kada stupi na snagu, dodaje se, Sporazum će postati konkretno sredstvo za proces napretka demokratskih institucia i pravne države u Srbiji i predstavljaće primjer koji će moći da slijede i druge zemlje zapadnog Balkana.

 

Izvor: Glas Srpske (04.08.2010)


martina -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

 
load menu