Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Pia Kjærsgaard

Pia Kjærsgaard kræver besked fra Per Stig Møller

Pia Kjærsgaard 59%

button ElectionsMeter.com

 

Per Stig Møller skal forklare sin holdning til Hizb ut-Tahrir-møde i Den Sorte Diamant, kræver Pia Kjærsgaard Kulturminister Per Stig Møller skal forklare, hvad han mener om, at den islamistiske forening Hizb ut-Tahrir gerne må bruge Den Sorte Diamant til et debatmøde, selv om foreningen i invitationen viser danske, norske og svenske ligkister på et kort over Afghanistan.

Det siger Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, om mødet, som skal holdes fredag den 21. januar.

- Jeg vil gerne høre ministerens holdning til, at der holdes et møde af en forening, der opfordrer til drab på danske soldater, siger hun.

Hun er lodret uenig med Det Kongelige Biblioteks direktør, Erland Kolding Nielsen, som i sin redegørelse til kulturministeren forklarer, at der er ytrings- og forsamlingsfrihed uden forhåndscensur.

En "overtrædelse af ytringsfrihedens juridiske grænser" kræver en prøvelse ved domstolene, mener han.

Det er ikke almindeligt, at Hizb ut-Tahrir i løbesedler opfordrer til drab på danske soldater, der er udsendt til Afghanistan, mener Pia Kjærsgaard.

- Ville han (Erland Kolding Nielsen) acceptere en hvilken som helst forening? Det er en utrolig slap holdning, siger Pia Kjærsgaard.

Hun påpeger, at Hizb ut-Tahrirs tidligere talsmand er dømt for at opfordre til drab på danske jøder.

Per Stig Møllers politiske leder, justitsminister Lars Barfoed, har opfordret rigsadvokaten til igen at undersøge, om foreningen kan forbydes efter grundloven om at opløse voldelige foreninger. Rigsadvokaten har før afgjort, at det er umuligt.

- Det er grotesk, at vi sender danske soldater til Afghanistan, og en forening som desværre stadig er lovlig, opfordrer til at dræbe dem, siger Pia Kjærsgaard.

 

 

16. 01. 2011

Kilde: www.jv.dk

22.01.2011


Kira -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Denmark > Politicians > Pia Kjærsgaard
 
load menu