Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Pelczné Gáll Ildikó

Az egységes európai társasági adóalap növelheti az ...

Pelczné Gáll Ildikó 44%

button ElectionsMeter.com

... Unió versenyképességét

 

Az egységes európai társasági adóalap növelheti az Unió versenyképességétAz Európai Parlament többsége mai plenáris ülésén támogatta az Európai Bizottság azon javaslatát, hogy egy uniós szintű, önkéntes, közös konszolidált társasági adóalap (KKTA) kerüljön bevezetésre. A Közös Konszolidált Társasági Adóalap irányelv az adóalap kiszámítását és arányos felosztását harmonizálja, de nem érinti sem az adó mértékét, sem a beszámolásra vonatkozó nemzeti szabályokat, használata ugyanakkor jelentősen növelheti az európai gazdaság versenyképességét.

 

Jelenleg a tagállamok különböző adóalapokat alkalmaznak, amelyek a gyakorlatban akár a foglalkoztatást és növekedést gátló kereskedelmi akadályok is lehetnek. A KKTA jelentős változást eredményezhet a társasági adózás terén, különösen a határokon átnyúló tevékenységet folytató vállalkozások esetén hozhatna akár jelentős javulást is, az igazgatási költségek és a bürokrácia csökkentése révén. Ezáltal összességében a belső piac hatékonyabbá válhatna és az uniós társaságok versenyképessége javulna, így az uniós piac globális vonzereje is nőhetne.

 

Az elfogadott jelentés egy olyan uniós adózási keretrendszert állapít meg a vállalatok társasági adóalapjának számításánál, amely konszolidált adóalap a forgalom, a munkaerő és az eszközök megfelelő súlya szerint kerül a tagállamok között arányos felosztásra. A jelentés kulcskérdése ez az arányos felosztási képlet, amelynek alapját képező adatok egyrészt a könyvelésben megtalálhatóak, másrészt jól jelzik a profitot, ugyanakkor gazdasági szempontból helytállónak, és költségvetési szempontból is méltányosnak kell lenniük. Ezért az irányelv a tagállamok számára lehetőséget biztosít arra, hogy adóhi. elek formájában, adóügyi ösztönzőket alkalmazzanak.

 

Bővebben: pelczne.fidesz-eu.hu (2012. 04. 19.)


martina -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

 
load menu