Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Partidul Naţional Liberal

Deputatul PNL Florin Turcanu, trimis in judecata pentru fals

Partidul Naţional Liberal 43%

button ElectionsMeter.com

 

 

Florin Turcanu
Foto: Camera Deputatilor


Deputatul PNL de Botosani Florin Turcanu a fost deferit justitiei de procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru ca a consemnat nereal faptul ca membri ai organizatiei politice au fost exclusi din partid. El este acuzat de 19 falsuri intelectuale si de noua fapte de uz de fals, informeaza Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, in perioada iunie - iulie 2009, inculpatul Turcanu Florin, deputat in Parlamentul Romaniei, in calitate de presedinte al Partidului National Liberal - filiala Botosani (functie ocupata incepand cu primavara anului 2009), a semnat o serie de hotarari in care se consemna, in mod necorespunzator adevarului, ca diferiti membri ai acestei organizatii politice au fost exclusi din partid prin hotararea Delegatiei Permanente a PNL Botosani din data de 21.06.2009.

Scopul urmarit a fost acela ca, in locul persoanelor alese in functia de consilier local sau judetean, sa ajunga alte persoane, agreate de inculpat. Avand in vedere ca locul vacantat era ocupat de persoana aflata pe pozitia imediat urmatoare pe lista cu care partidul a participat la alegeri, iar persoana agreata nu ocupa intotdeauna aceasta pozitie, ci o pozitie inferioara, inculpatul a emis hotarari prin care erau excluse chiar si cinci persoane pentru a se ajunge ca functia vacantata sa fie ocupata de persoana dorita. In acest fel, inculpatul Turcanu Florin a semnat acte (hotarari, adrese) prin care se consemna, in mod necorespunzator realitatii, ca Delegatia Permanenta a PNL Botosani din data de 21.06.2009 a hotarat excluderea a 23 de persoane din cadrul Partidului National Liberal.

In realitate, in cadrul acestei sedinte din data de 21.06.2009, singurele sanctiuni aplicate au fost retragerea sprijinului politic fata de membrii A. A., B. C. si O. G. C. si excluderea din partid a numitului O. G.. Ulterior, realizand ca sanctiunea retragerii sprijinului politic nu duce la incetarea de drept a calitatii de consilier, acest efect avandu-l doar sanctiunea excluderii din partid, inculpatul Turcanu Florin a procedat la emiterea in fals a unor hotarari in care se atesta ca sanctiunea aplicata si fata de A. A., B. C. si O. G. C. a fost excluderea.

O parte dintre aceste hotarari au fost trimise Consiliului Judetean, Consiliului Municipal Botosani sau consiliilor locale in cadrul carora membrii la care se facea referire in hotarari activau in calitate de consilieri. Aceste hotarari au fost insotite de adrese in care se atesta inca o data, in mod necorespunzator adevarului, ca in sedinta Delegatiei Permanente a PNL Botosani din data de 21.06.2009 s-a hotarat excluderea persoanei indicate in hotarare, mentionandu-se totodata membrii de partid care urmau sa ii inlocuiasca pe cei vechi in functia de consilier.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Inaltei Curti de Casatie si Justitie.6 ianuarie 2011
2011-01-20

Sally -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

 
load menu