Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Partidul Naţional Liberal

Alianţa PNL - PC pune gaz pe focul politicii

Partidul Naţional Liberal 43%

button ElectionsMeter.com

 

  

 

În timp ce democrat-liberalii consideră noua alianţă „luptă pentru ciolan“ şi fac scenarii despre candidaturi şi un viitor protocol PNL - PC- PSD, liberalii încearcă să convingă că este o alegere bună l NV Popa spune că Niţă va candida la CJ şi Căncescu la primărie, Puchianu renunţă la candidatura la primărie, dar i-ar plăcea una la CJ, iar Grapă vorbeşte despre „iluzii optice“ cu săgeata PNL

„Vom cîştiga alegerile, nu ne este frică de o alianţă anti-Scripcaru, bazată doar pe ciolan, pe accesul la resursele municipale şi nu pe ideologie şi programe. (...) E clar că PNL şi-a trădat din nou, cu acte, alegătorii“, a declarat ieri prim-vicepreşedintele PDL Braşov, Nicolae Vlad Popa, referindu-se la alianţa pe plan local dintre PNL şi PC, la care se pare că se va ralia şi PSD. „Actorii politici Căncescu (Aristotel Căncescu, preşedintele PNL Braşov, n.r.), Niţă (Constantin Niţă, preşedintele PSD Braşov, n.r.) şi Diniţă (Ion Diniţă, preşedintele PC Braşov, n.r.) au anunţat prin posturile lor de televiziune că au pus bazele unei alianţe trainice. Primii doi nu aveau nevoie de un al treilea, ca la Bucureşti, dar PC-ul are mare nevoie de primii doi. Dacă alianţa la Bucureşti s-a construit pe ura împotriva preşedintelui Băsescu şi a PD-L-ului, la Braşov ea este motivată de ura împotriva preşedintelui PD-L şi primarului Scripcaru. Cei trei actori sînt interesaţi de fapt de resursele bugetare ale municipiului Braşov. Planul acestei bătălii anti-Scripcaru s-a pus pe hîrtie. Pentru Primăria Braşov se va bate, cu sprijinul celorlalţi doi, preşedintele PNL Căncescu, pentru că la judeţ va candida domnul Niţă, pe care trebuie să-l sprijine Căncescu“, afirmă „cu precizie“ Nicolae Vlad Popa, amintind „surse din interior“. „Dacă la Bucureşti s-a folosit denumirea de Motanul Felix pentru PC, la Braşov se va folosi denumirea Mielul, şi vorbim de domnul Diniţă. E vorba de acel miel care e fericit că poate să sugă la două oi. Cel mai cîştigat va fi Mielul, pentru că va avea două surse de cîştig. Acesta este proiectul lor“, susţine democrat-liberalul, atrăgîndu-le însă atenţia că şi-au făcut prost calculele, deoarece „declarat, 40% dintre liberali nu sînt de acord, la nivel central, cu alianţa PNL-PC, iar în realitate, la nivelul Braşovului, procentul e mult peste 50, iar cînd vor fi nevoiţi să cedeze locuri eligibile mielului cîştigător, va avea loc o răzvrătire“, mai spune N.V.Popa.

Cîţi nemulţumiţi sînt în PNL?
Vicepreşedintele şi purtătorul de cuvînt al PNL Braşov, Sebastian Grapă, a declarat tot ieri că, la nivelul PNL Braşov a avut loc o şedinţă comună a organizaţiei judeţene şi municipale, în care doar cîteva voci au avut o opinie diferită de majoritate în legătură cu alianţa încheiată între PNL - PC. Amintim că, la Bucureşti, Alianţa de centru-dreapta PNL+PC parafată la începutul săptămînii a stărnit reacţii dure din partea unor fruntaşi liberali. „La Braşov, şedinţa n-a avut ca scop o aprobare a acestui protocol, pentru că decizia de colaborare a fost luată de mult timp de conducerile celor două partide, ci a oferit ocazia prezentării punctelor de vedere. Au existat şi voci care au considerat inoportună alianţa cu PC, dar 99% au fost de acord cu ceea ce s-a semnat la Bucureşti şi mai ales cu avantajele ulterioare ale acestei alianţe“, a declarat Grapă. Declaraţia sa este în parte infirmată de Ioan Dumitru Puchianu, preşedintele organizaţiei municipale PNL Braşov, care spune că nu poate aprecia numărul celor care nu sînt de acord cu alianţa, „dar nemuţumiţii reprezintă cu certitudine mai mult decît 1%, iar numărul lor va mai creşte odată cu completarea alianţei şi cu PSD“.

...

 

 

14.01.2011

Citeste articolul complet: www.monitorulexpres.ro

2011-01-20


Sally -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

 
load menu