Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Milan Bandić

Milan Bandić: RH ne treba predsjednika na daljinski ...

Milan Bandić 50%

button ElectionsMeter.com

... upravljač Z. Milanovića

 


Prvo javno obraćanje zagrebački gradonačelnik iskoristio je odmah za frontalni obračun sa svojim protivnikom u drugom krugu i sa svojom bivšom strankom.

 

Milan BandićMilan Bandić slavodobitno je ušao u svoj izborni stožer tek u ponoć i petnaest minuta, nakon što je predsjednik Državnog izbornog povjerenstva Branko Hrvatin pročitao njegovo ime odmah nakon Josipovićeva.

 

Totalni rat u drugom krugu

 

– Dečki, idemo raditi! Hrvatska treba drukčijeg predsjednika: odlučnog i sposobnog, na kojeg neće utjecati nijedna stranka, koji neće biti pijun ni predsjednik na daljinski upravljač Zorana Milanovića. Treba predsjednika iz naroda, a ne apstraktnog čovjeka iz stranačkog labosa. Hrvatska treba predsjednika koji će joj donijeti stvarnu pravdu, a ne apstraktnu stranačku pravdu – rekao je Milan Bandić.

 

Prvo javno obraćanje zagrebački gradonačelnik je iskoristio odmah za frontalni obračun sa svojim protivnikom u drugom krugu i sa svojom bivšom strankom, posebice s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem.

– Kada se Zoran Milanović nije usudio kandidirati za predsjednika, onda je u žrvanj gurnuo Ivu Josipovića. E, takav predsjednik ne treba Hrvatskoj! – jasan je bio Bandić.

O strategiji totalnog rata u drugom krugu naslušali smo se i prije objave rezultata od mnogih njegovih suradnika. Svi su oni uvjereni da će Bandić svojom energijom i iskustvom, puno većim od Josipovićeva, uspjeti nadoknaditi veliki zaostatak. Inače, atmosfera u izbornom stožeru cijelu je večer bila poprilično ležerna jer su svi, već nakon izlaznih anketa, bili potpuno sigurni da će ući u drugi krug.

 

Ušao uz tambure

 

– Ovo je sjajna priča. Milan je najveći pobjednik ovih izbora jer je uspio bez stranačke mašinerije. To je znak da se Hrvatska umorila od stranačke politike – likovao je Duško Ljuština, direktor kampanje, još u 19 sati.

U to vrijeme stožer je bio polupust, a tako je bilo sve do sat prije ponoći. Tek tada su Bandićevi simpatizeri brojčano nadjačali čak 118 akreditiranih novinara koji su pak cijelu večer uzalud čekali Milana Bandića, koji se praćen zvucima slavonskih tambura pojavio tek kada je bilo jasno da je prvi dio “misije Pantovčak” uspio.

 

Među gostima najviše je bilo ljudi iz njegova političkog kružoka, dok su simpatizeri iz svijeta estrade, sporta i biznisa zakazali.

 

Sportaši i estradnjaci podržali Bandića, no nisu došli u stožer

 

Iako su mnogi estradnjaci, kulturnjaci i sportaši predsjedničkom kandidatu Milanu Bandiću pružili javnu potporu na njegovu putu na Pantovčak, sinoć ih u njegovom izbornom stožeru nije bilo mnogo. 

Od rijetkih koji su došli, izdvojit ćemo bivšeg rukometaša, a sada RTL-ovu zvijezdu Vladu Šolu, bivšu tenisačicu Ivu Majoli, bacačicu kladiva Ivanu Brkljačić, pjevače Vladu Kalembera, Borisa Novkovića i Jasenka Houru te glumicu Miju Begović. ?– Čujte, ne znam zašto moji kolege sportaši nisu došli u većem broju. Možda sjede tu preko, u kafiću – bacio je na šalu uvijek raspoloženi Vlado Šola.

Tako su novinari, fotoreporteri i snimatelji sinoć u stožeru brojčano uvjerljivo pobijedili estradnjačko-sportsku reprezentaciju zagrebačkog gradonačelni. a Milana Bandića.

 

Autor: Marko Špoljar/VLM

 

Izvori: vecernji.hr (27.12.2009)


cici -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Croatia > Politicians > Milan Bandić
 
load menu