Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Medgyessy Péter

Medgyessy: az MSZP-frakció 40 százaléka lecserélődhet

Medgyessy Péter 24%

button ElectionsMeter.com

A baloldal megújulásához erős felhatalmazású politikai vezetésre van szükség, amely a frakciót és a pártot is kézben tartja - mondta Medgyessy Péter, aki szerint a baloldalt továbbra is az MSZP jelenti.

 

A volt miniszterelnök az ATV Jam című műsorában elmondta, a frakciót szembesíteni kell azzal, hogy a tagok döntő többsége listán jutott be a parlamentbe, ezért tudomásul kell venni, hogy adott esetben 2-3 év alatt a frakció 30-40 százalékának ki kell cserélődnie.

 

Szerinte a gazdasági válságban felvetődött kérdésekre a baloldal nem tudott jó válaszokat adni, ennek következtében erősödtek meg Európában a jobbközép pártok. Mint mondta, egyáltalán nem törvényszerű, hogy ez a következő 10 évben is így fog folytatódni, szerinte van arra lehetőség, hogy a baloldal megerősödjön.

 

Medgyessy úgy véli, van egy közönség Magyarországon, amely nyitott a baloldaliság iránt és mint fogalmazott, várják, hogy legyenek jó baloldali gondolatok és jó baloldali politikusok. Szerinte az emberi természet része az igazságosság, a szolidaritás és minden olyan eszme, ami közel áll a baloldalhoz.

 

A szolidaritás, az igazságosság és a progresszió eszméiből kiindulva olyan emberekre van szükség, akik abszolút tiszták és új irányt képviselnek - mondta Medgyessy. Ez egy kockázatos dolog, sokan lesznek sikeresek, sokan pedig meg fognak bukni, ezt a meccset nem lehet fejben lejátszani, de a semmittevésnél nincs nagyobb kockázat - mondta Medgyessy Péter, aki szerint Mesterházy Attila egy jó esély a szocialistáknak.

 

Az MSZP-nek Medgyessy szerint napról napra be kell bizonyítania megújulási szándékát, ehhez mint mondta, olyan viselkedésre van szükség a parlamentben, amire büszke lehet a baloldal. Ez lehet a kormánnyal való együttműködés, de egy nagyon szigorú kritika is, természetesen megfelelő érvekkel alátámasztva.

 

Mint mondta, az elején nyilván mindenki nagy törekvésekkel indul, de ez a kormány is szembesülni fog a l&e. cute;tező korlátokkal, azonban hozzátette, a baloldalnak nem csak abból kell megerősödnie, hogy a másik oldal hibázik.

 

Forrás: atv.hu (2010.05.25.)


barby -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Hungary > Politicians > Medgyessy Péter
 
load menu