Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Medgyessy Péter

Nyolc év ellenzékiséget jósol az MSZP-nek Medgyessy

Medgyessy Péter 24%

button ElectionsMeter.com

Medgyessy Péter korábbi szocialista miniszterelnök úgy érzi, megpuccsolta őt utóda, Gyurcsány Ferenc. Medgyessy a Duna Televízónak azt mondta, félreismerte Gyurcsányt, szerinte nyolc év ellenzéki politizálás vár az MSZP-re.

 

"Amikor megismertem Gyurcsány Ferencet, tényleg azt hittem, hogy egy jó képességű, komoly perspektívájú fiatalember. Hát, az ember tévedhet" - mondta a Duna Televízió reggeli műsorában Medgyessy Péter, aki 2002-től 2004-ig volt a szocialista kormány miniszterelnöke. Medgyessy a műsorvezetői azon kérdésre, hogy megpuccsolta-e őt utóda, Gyurcsány Ferenc, azt válaszolta: "Talán igen" (Medgyessy kormányzásáról és Gyurcsányhoz fűződő viszonyáról itt olvashat).

 

Medgyessy szerint a Jobbik megerősödésének az MSZP hibái nyitottak teret, de a Fideszt is felelősség terheli. Medgyessy azt mondta, 8 évük lesz a szocialistáknak a megújulásra, amivel arra utalhatott, hogy a párt két ciklust tölt majd szerinte ellenzékben.

 

Medgyessy szerint nem a kormányzása alatt megszavazott 100 napos program az oka az ország gazdasági nehézségeinek. "2004 végén, miniszterelnöki időszakom végén hatvan százalék volt az adósságállomány GPD-hez mért szintje, ez pontosan megfelel az uniós követelménynek" - állította Medgyessy, aki szerint az adósság 2005-ben kezdett rohamosan megugrani (az [origo] korábban cikksorozatban foglalkozott a magyar gazdaság megrendülésével, és azzal a kérdéssel, hogy ebben mekkora szerepet játszottak az elmúlt évtizedben hatalmon lévő korm&aacut. ;nyok; a cikkeket itt, itt és itt találja).

 

Forrás: 2010 válásztás (2010. 03. 11.)


martina -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Hungary > Politicians > Medgyessy Péter
 
load menu