Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Lendvai Ildikó

Lendvai szerint is mennie kell az energiahivatal elnökének

Lendvai Ildikó 46%

button ElectionsMeter.com

A kormány addig ment el, amíg lehetett – mondta Lendvai Ildikó a gázáremelés kapcsán az ATV Jam című műsorában.

 

Az MSZP elnöke elmondta: a parlament elfogadott egy képletet, amely a gázár negyedévenkénti kiszámítására hivatott, a szolgáltatók adatai alapján. A kormány ezt a képletet nem szegheti meg, de van lehetőség például az egyes költségekkel kapcsolatos adatok ellenőrzésére, pontosítására, így sikerült az eredetileg 16-20%-osra tervezett gázáremelést 8-10%-kal ledolgozni.

 

Lendvai hozzátette: a fogyasztók érdekeit ugyanúgy kell képviselni, mint a szolgáltatókét, ezért, ha a képletbe betöltött adatok még alaposabb kivizsgálására van szükség, akkor ezt egy pártnak „kutya kötelessége” megtenni – fogalmazott a pártelnök. Szerinte az energiahivatal elnöke súlyos hibát követett el, amikor bejelentette, hogy 15-17%-os gázáremelést tart reálisnak, holott épp az árak ledolgozása lenne a cél.

 

Lendvai kiállt az elnök lemondását követelők mellett, azonban szerinte a miniszterelnök nyilván úgy gondolta, hogy az energiahivatal elnökének leváltása a választások előtt túl nagy ár lenne az elkövetett hibáért.

 

A párt által létrehozott demokratikus forródrót kapcsán elmondta, azért van erre szükség, mert az emberek sokszor a fenyegetettség miatt nem fordulnak a rendőrséghez, ha inzultus éri őket politikai hovatartozásuk miatt. A tipikusnak tartott esetekben a sértetteknek jogi védelmet is biztosítanának, de mint mondta, a legfontosabb, hogy ne higgyék azt az emberek, hogy egyedül vannak és olyan országban élnek, ahol velük bármit meg lehet tenni.

 

A Jobbik kivételével minden párt indulásához gratulált, azonban megjegyezte: a demokráciát fenyegető erők („a Fidesz túlhatalma, másfelől a Jobbik embertelen és erőszakkultuszt hirdető politikája”) miatt a választ&oacut;knak érdemes elgondolkodniuk azon, mely pártot támogatják a demokratikus oldal védelmében.

 

Információ ; forrás: atv.hu (2010.03.29.)


bibi -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Hungary > Politicians > Lendvai Ildikó
 
load menu