Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Kristin Halvorsen

SV-Kristin måtte trøste partifellene

Kristin Halvorsen 42%

button ElectionsMeter.com

 

 

Dårlig stemning på landsstyremøtet på grunn av Amelie-saken.

 

Det var en skuffet SV-leder Kristin Halvorsen som brukte mesteparten av sin tale på å trøste sine egne partifeller på landsstyremøte idag.

– Det som ikke var mulig å oppnå, og jeg skjønner Maria Amelies skuffelse over det, det var at hun ikke skulle reise ut først, sa Halvorsen fra talerstolen.

– Men det er bare å rette ryggen, vi har gjort alt vi kan fra det utgangspunktet vi hadde, sa Halvorsen til landsstyremøtet.

 

Ingen seier

Fredag slo regjeringen fast at Maria Amelie skal sendes til Russland. Samtidig ble det klart at regjeringen endrer reglene for arbeidsinnvandring, slik at Maria Amelie raskt kan komme tilbake til Norge som arbeidsinnvandrer.

Dette regnes imidlertid ikke som noen stor SV-seier. Partiet har kjempet en hard kamp for at Maria Amelie skulle få bli.

Men Maria Amelie skal sendes ut. Og situasjonen for de mange papirløse i Norge vil ikke endre seg noe vesentlig.

– Det er et veldig bredt flertall for en streng asylpolitikk på Stortinget og jeg tror nok ikke den vil bli snudd opp ned, sier Halvorsen.


Faller på meningsmålingene

Men SVs innsats i saken slår negativt ut skal man tro meningsmålingene. Det tar Halvorsen innover seg.

– Jeg syns det ikke er rart at de som har hatt sterkt engasjement blir fortvila og lei seg, men jeg tror også at de ser at SV har vært en pådriver for løsning, mener Halvorsen.

– Tror du velgerne kommer tilbake?

Vi har gjort alt vi kan fra det utgangspunktet vi hadde

– Nå skal vi bare stå på vi alt vi kan vi, sier Halvorsen til TV 2.


Trenger ikke å dra til Kaukasus

Det russiske føderale imgransjonvesenet opplyser til TV 2 at det er feil at Maria Amelie må dra til Nord-Kaukasus for å få et russisk pass. Nye regler gjør at hun kan få dette hvor som helst i ren russiske føderasjonen og at hun har rett til å bosette seg hvor hun vil.

 

Av Jens Christian Norvo og Anin

 

 

21.01.2 011

Kilde: www.tv2nyhetene.no

02.02.2011


parass -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Norway > Politicians > Kristin Halvorsen
 
load menu