Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Kósa Lajos

Kósa kárpótlási terve: szembementek a Nefmivel a fideszesek

Kósa Lajos 43%

button ElectionsMeter.com

Bár a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) nem támogatta, az alkotmányügyi bizottságban a kormánypárti képviselők hétfőn mégis megszavazták Kósa Lajos zárószavazás előtti módosító indítványát, amely szerint az államnak a települési fekvőbeteg-intézmények átvétele után egyösszegű kártérítést kellene fizetnie azoknak az önkormányzatoknak, amelyek öt éven belül, ellenérték fejében szereztek gazdasági társasági részesedést az adott intézményben.

 

A módosító szerint amennyiben a települési önkormányzatok fekvőbeteg-szakellátó intézményeinek átvételéről szóló törvény "hatálybalépését megelőző öt éven belül az átadással érintett települési önkormányzat az átvett intézmény feletti rendelkezést biztosító gazdasági társasági részesedését - polgári jogi szerződés útján - ellenérték fejében szerezte meg, részére a szerzéskor ténylegesen kifizetett ellenértéket a magyar állam egyösszegű kártalanításként megfizeti."

 

A bizottság ülésén a törvényjavaslatot előterjesztő Nefmi képviselője, az egészségügyi államtitkárság helyettes államtitkára jelezte, hogy nem támogatják a módosító javaslatot, mert mint mondta, nagyon nehéz felmérni, mekkora összegű kártalanítást kellene fizetni és nem látszik ennek a költségvetési fedezete sem.

 

Kósa Lajos javaslatát ennek ellenére megszavazták a bizottság kormánypárti tagjai és egy jobbikos képviselő is. Az MSZP-s Lamperth Mónika azt mondta, miközben egyetértenek Kósa Lajos szándékával, hogy gátat szabjanak a "gátlástalan rekvirálásnak", kérdésesnek tartják, hogyan állapítható meg az egyösszegű kártalanítás összege.

 

MTI

 

Bővebben: hvg.hu (2012. április 23.)


martina -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Hungary > Politicians > Kósa Lajos
 
load menu