Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Katarina Kresal

Katarina Kresal gej ikona in zgled državljanom

Katarina Kresal 51%

Včerajšnja Parada Ponosa je na ljubljanske ulice pritegnila okoli 300 gejev, lezbijk, biseksualcev, transeksualcev, nekaj strejt populacije in queer oseb. Izkazalo se je tudi notranje ministrstvo z motorizirano in pohodno policijsko parado, na čelu katere je vsekakor blestela sama notranja ministrica Kresal. Že drugič se je pridružila shodu za LGBT pravice in pokazala podporo, ki bi jo moral pokazati prav vsak politični predstavnik. 

A žal temu ni tako, desno-sredinska politična srenja je ostro proti omenjenim pravicam, celo brezbrižna do homofobnih napadov, ki se v Sloveniji dogajajo že tretje leto povrsti. Še več, s takšnimi sporočili v javnosti celo vzpodbuja in odobrava homofobijo pri nas. Toda, Kresalova jim je ponudila odgovor v zelo organiziranemu policijskemu varovanju in z okrepitvijo enot do jutranjih ur. Pogled na modre čepice pa vendarle zbuja nekakšen lažni občutek strpnosti.

Častni pokrovitelj parade je bil predsednik DZ Pavel Gantar, s svojim govorom pa je presenetil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, vsaj po dolžini, saj je letos povedal nekaj več besed kot prejšnja leta, a se ni mogel vzdržati svojega najbolj priljubljenega in populističnega stavka:

 

&l. quo;Ljubljana je najlepše mesto na svetu.”

 

4. julij, 2010 | Vesna Vravnik

Vir: www.vest.si

05.08.2010


alexasa -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Slovenia > Politicians > Katarina Kresal
 
load menu