Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Josip Leko

Leko: Ne manipulirati žrtvama totalitarnih režima

Josip Leko 80%

button ElectionsMeter.com

 

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko uputio je danas građanima poruku povodom obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima istaknuvši da odgovoran, dostojanstven i nepristran odnos prema žrtvama tih režima znači da se moraju utvrditi i dosljedno raščistiti sve povijesne činjenice kako bi se otklonila mogućnost manipulacije žrtvama.

 

'Obilježavanjem 23. kolovoza kao Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, na što je 2009. godine potaknuo Europski parlament Rezolucijom o europskoj savjesti i totalitarizmu, građani Europske unije se na simbolični način odužuju žrtvama kao i borcima protiv totalitarnih i nedemokratskih režima.'

 

'Na prošlogodišnju odluku da se Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima i u Hrvatskoj obilježava kao spomendan, Hrvatski je sabor dodatno potaknulo kontinuirano, nedvosmisleno i jasno izražavanje poštovanja hrvatskih građana prema žrtvama kako nacizma i fašizma tako i komunizma', stoji u Lekinoj poruci.

...

 

 

22.08.2013/span>

Pročitajte više: dnevnik.hr

2013-08-28


amalia -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Croatia > Politicians > Josip Leko
 
load menu