Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Jimmie Åkesson

Åkesson uppger fel siffror om arbetskraftsinvandring

Jimmie Åkesson 49%

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson uppgav i SVT debatt att 80 procent av arbetskraftsinvandrare som kommer till Sverige är okvalificerad arbetskraft. Den siffran går inte att hitta någonstans men partiet räknar på ett eget sätt. Foto Expo. 80 procent av alla arbetskraftsinvandrare är okvalificerad arbetskraft. Det påstod Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i en debatt i SVT i förra veckan. Men en undersökning som gjorts av Svenska Dagbladet visar att Åkessons siffror inte stämmer.

 

I debatten i SVT:s Aktuellt som behandlade integration och invandring debatterade Åkesson mot Centerns partiledare Annie Lööf. Åkesson hävdade att 80 procent av dem som kommer till Sverige som arbetskraftsinvandrare är okvalificerad arbetskraft.

 

Migrationsverket använder inte ordet "okvalificerad" utan bedömer utifrån fyra olika kategorier beroende på vilken utbildning som krävs för att klara av ett jobb. Den kategorin som kräver minst utbildning är "Arbete utan krav på särskild yrkesutbildning". Av alla som beviljades arbetstillstånd i Sverige hittills i år hamnar cirka 40 procent inom den kategorin. Den siffra som Åkesson uppgav var alltså dubbelt så. hög som Migrationsverkets, uppger SvD.

 

Läs mer: EXPO (2011-12-09)


martina -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Sweden > Politicians > Jimmie Åkesson
 
load menu