Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Ivo Opstelten

Tourvader Opstelten trots op zijn Rotterdam

Ivo Opstelten 33%

Wielerfans op de Erasmusbrug in Rotterdam. FOTO ANP/ROBIN VAN LONKHUIJSENROTTERDAM - Oud-burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten is vol lof over de organisatie van de start van de Ronde van Frankrijk in, wat hij noemt 'zijn' stad. Opstelten was als burgemeester de grote motivator voor de komst van de tour naar Rotterdam.

 

,,Als je hier zo als toeschouwer staat, kun je alleen maar trots zijn. De organisatie staat als een huis. Ook een pluim voor mijn opvolger Ahmed Aboutaleb'', zei de huidige VVD-voorzitter zaterdag.

 

Sinds januari 2009 zwaait Aboutaleb als burgervader de scepter over de Maasstad. Toen was al bekend dat de start van de Ronde van Frankrijk in 2010 in Rotterdam zou zijn.

 

Oud-burgemeester Opstelten. <font color='blue' id='bluetext0' style='display:none'> <a href=Have you voted for or against Ivo Opstelten ? FOTO ANP" width="225" height="271" />Fervent wielerfanaat

 

Opstelten is een fervent wielerfanaat. ,,Zelf kan ik er geen hout van maar het is een geweldige sport. Al helemaal als het in je eigen stad plaatsvindt.''

 

Hij vertelde dat hij vroeger plaatjes spaarde van renners en dat hij, mocht het zo uitkomen, tijdens zijn vakantie in Frankrijk een kijkje bij het wielerevenement neemt.

 

Opstelten durfde zich wel aan een voorspelling voor zaterdag te wagen. ,,De uitslag van Nederland-Brazilië had ik ook goed, dus ik durf nu wel te zeggen dat Lars Boom de proloog wint.''

 

Alberto Contador ziet hij als de grote favoriet voor de eindzege, de Nederlander Robert Gesink tipt hij in d. eindklassering op de derde plaats.

 

(ANP)

 

Bron: AD.NL (03/07/10)


martina -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

 
load menu