Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Ivo Josipović

Ivo Josipovic u zagrebackoj Gradskoj skupstini

Ivo Josipović 50%

button ElectionsMeter.com

Ne mogu spavati, pa sam odlucio citati biografije nasih predsjednickih kandidata. I, tako sam dosao do jednog zanimljivog podatka. Ivo Josipovic je bio u proslom sazivu clanom zagrebacke Gradske skupstine. Koliko sam ja zapazio, na ovoj stranici se trenutno uglavnom vodi rat izmedju @demosa i @penzica na jednoj strani i @danimira i @gracina na drugoj. I svi ispisuju lancune tekstova o svom najdrazem kandidatu. Sad, o Bandicu znamo dosta (vjerojatno i sve). I velika vecina nas ovdje ce se vjerojatno sloziti da mu je mjesto u Remetincu, a ne na predizbornom suceljavanju (jos posebnom ne onom kojeg vodi H.N.S.:) Ali, o Josipovicu znamo jako malo. Sto je za njega vjerojatno velika prednost. Sad, kao sto sam vec rekao, nas Ivo je proveo 4 godine u zagrebackoj Gradskoj skupstini. I to u vrijeme kad su clanovi Gradske skupstine, a ne biraci izabirali gradonacelnika. Nisam se nikad posebno bavio zagrebackom gradskom politikom, tako da ne znam, ali bi me stvarno zanimalo (pitanje je upuceno onima koji su upuceniji u zagrebacku politiku od mene i clanovima Josipovicevog predizbornog stozera) je li i Ivo glasao za Bandica prilikom glasovanja o gradonacelniku. Ako je glasovao za njega (a vrlo vjerojatno je), kako on to danas objasnjava? Dalje, bio je clanom Skupstine za vrijeme svih mogucih dogadjanja (zlatni zahodi, Horvatincic, Zagrepcanka itd itd). Je li on ikad jednom rijecju kritizirao Bandica? Ako nije, je li on suodgovoran za sva dogadjanja? Ovdje sam procitao o Latinici gdje su govorili Josipovic i najpoznatija hrvatska zvizdacica (meni je ovaj direktan prijevod engleskog whistle blower malcice smijesan, ali ga jako rado upotrebljavam, i da zasto u su u Hrvatskoj zvizdaci(ce) uvijek zene, zar nema i hrabrih muskaraca:) iz Ine gdja Balenovic. I tu je Ivo navodno rekao da politika njoj ne moze pomoci jer se ne smije mjesati u pravosudje itd itd. Mene bi sad zanimalo je li Josipovic ikako reagirao na onaj famozni proglas kojeg je Bandic dao tiskati povodom sudskog pravorijeka u slucaju, mislim da, Zagrepcanke. Kao vrhunski pravnik i clan Skupstine (koja, ponavljam, je tada izabirala gradonacelnika, a mogla ga je i lako smijeniti) bi svakako morao. Ili je uplitanje Bandica u rad pravosudja tada bilo prihvatljivo? Je li nas Ivo tada pokrenuo postupak za smjenu Bandica?
Je li ga smetalo sto zagrebacki gradonacelnik ne govori nijedan strani jezik (dobro, pretpostavljam da razumije srpski, bosnjacki i crnogorski)?
Kako se Bandic u samo mjesec dana iz nestasne, ali u biti neproblematicne osobe razvio u zlu avet zbog koje ce propasti drzava ako joj on bude predsjednikovao?
Za kraj vam postavljam pitanje: Mislite li da je osoba, koja se do sada pokazala kao dobar . ojnik svoje stranke, i nikad nije rijeci rekla protiv lopova u vlastitim redovima, dobar kandidat za predsjednika republike? Ja mislim da nije.

 

Izvor: POLI TIKA (25.12.2009)


parass -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Croatia > Politicians > Ivo Josipović
 
load menu