Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
HDZ BiH

HDZ 1990 traži poziciju predsjednika Federacije BiH

HDZ BiH 36%

 

SARAJEVO - Prije nekoliko dana Hrvatska demokratska zajednica 1990 uputila je pismo HDZ-u BiH u kojem, kako saznaje portal Sarajevo-x.com, traže raspored fotelja u izvršnoj vlasti koje će pripasti Hrvatima po principu jedan-jedan na kantonalnim nivoima, te na federalnom i državnom nivou.

 

 

 

Osim raspodjele pozicija - jedna HDZ-u, jedna HDZ-u 1990, u pismu je HDZ 1990 također naveo da traže i poziciju predsjednika Federacije BiH, a ta "stolica" bi navodno trebala pripasti Boži Ljubiću, predsjedniku HDZ-a 1990.

"Ne mogu reći da ne znam ništa o tom pismu, ali nisam u potpunosti upućen. Znam da niti jedna strana nije postavljala ultimatume, jer tada to ne bi bili dogovori", kazao je za Sarajevo-x.com Veso Vegar, glasnogovornik HDZ-a 1990.

On je istakao da su prethodnih dana dva HDZ-a održala sastanke u vezi formiranja vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i u Posavni, ali nije bilo nikakvih dogovora o raspodjeli pozicija.

Glasnogovornika HDZ-a BiH, Mišu Relotu, do objave teksta nismo uspjeli kontaktirati. Kako saznajemo u njegovoj stranci, on je na putu,a osim njega niko drugi nema dozvolu da komentariše ili daje informacije medijima.

 

 

17.1.2011

Izvor: SEEbiz.eu

2011-01-21


Kira -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

 
load menu