Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Håkan Juholt

Håkan Juholt vill framåt ‎

Håkan Juholt 45%

 

Det krävs att partiets mest aktiva ställer in sina nostalgiska käpphästar i stallet och låser med dubbla lås. Håkan Juholt vill framåt. Spärra inte hans väg med återställare. 

I dag gör Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt snabbesök i Kolmården och Norrköping. Nedslagen här i trakten ingår i den serie av förtroendebesök som Håkan Juholt utfäst sig att göra ute i arbetarrörelsens olika lokalorganisationer.

Partiledaren har ett stenhårt, nästan övermänskligt schema. De flesta andra skulle säkerligen ha tackat för kaffet och stigit av sitt uppdrag efter kritikstormen för några veckor sedan. Ingen av oss vet hur det kommer att sluta. Håkan Juholts kämparanda inger hur som helst respekt.

Det är dock viktigt att inte förlora perspektiven. Socialdemokratins problem stavas inte Håkan Juholt. Johannes Åman är ledarskribent på Dagens Nyheter och en förnuftig karl. I en ledarkommentar i går skrev Åman att ett mer grundläggande problem (än Juholt) ?är att partiet inte har några erfarenheter av hur förnyelse i opposition går till.?

Så är det. Erlander, Palme, Carlsson och Persson blev statsministrar samtidigt som de valdes till partiledare. Med regeringens och Sveriges bästa för ögonen förnyades partiet i takt med att regeringsansvaret krävde förnyelse och anpassning av politiken. Det var i högre grad regeringsinnehavet än någon särdeles sprudlande och vital idédebatt som gradvis utvecklade S till ett parti som var lika valbart för min farmor som vad det är för mig.

...

 

Av Widar Andersson

 

 

2011-10-26

Läs hela artikeln: www.folkbladet.se

2011-11-01


amalia -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Sweden > Politicians > Håkan Juholt
 
load menu